Cum sa alegi bradul artificial potrivit?

Cum sa alegi bradul artificial potrivit?

Compus dintr-o structura metalica acoperita cu PVC pentru ace, bradul artificial este un brad practic in acelasi timp fiind estetic. Dar exista brazi si brazi, ce criterii sa stii ce brad artificial sa alegi in functie de locatia lui, de atmosfera de Craciun pe care vrei sa o creezi si pur si simplu de dorintele tale?

Tipul de arbore nu este singurul criteriu pentru a determina ce arbore artificial sa se aleaga. Iata alte criterii de selectie de luat in considerare.

  1. Dimensiunea copacului

Cum sa alegi dimensiunea copacului tau artificial? Inaltimea si diametrul sunt importante, verifica inainte de a cumpara pentru ca este usor sa nu realizezi cat spatiu poate reprezenta asta. Nu uitati sa masurati spatiul pe care il aveti disponibil, precum si inaltimea tavanului.

Depozitarea arborelui va fi, de asemenea, un punct de luat in considerare. In ceea ce priveste inaltimea acestuia, lasati o marja de aproximativ 15 cm intre varful copacului si tavanul camerei.

Este intr-adevar intelept sa economisiti spatiu pentru creasta sau steaua pe care urmeaza sa o plasati in varf! Exista multe dimensiuni disponibile pentru a se potrivi exact cu ceea ce cauti:

  • Copaci mai mici de 150 cm, pentru spatii mici. Acestea sunt si modele care pot fi instalate pe o piesa de mobilier: bufet, masa… si care servesc adesea ca decor suplimentar.
  • Copaci de 150 pana la 200 cm sa fie asezati pe pamant in incaperi mici, holuri sau incaperi principale, sau in incaperi cu tavane joase.
  • Modelele de la 200 la 230 cm sunt perfecte pentru livingurile „clasice”, cu o inaltime standard a tavanului.
  • Copacii de peste 230 cm sunt destinati incaperilor cu tavan inalt sau in aer liber.
  1. Forma sa

Uneori, intr-un con foarte larg in partea de jos, sau mult mai ingust, bradul poate prezenta, de asemenea, forme mai putin obisnuite care citesc il fac sa para mai natural. Forma copacului nu este importanta doar pentru aspectul sau, ci si pentru dimensiunea sa.

Sunt intr-adevar mai mult sau mai putin subtiri, oferind diferite dimensiuni de studiat inainte de cumparare. Eu am cumparat brazi artificiali de Craciun de la BraziCraciun.net.

  1. Realismul copacului

Cele mai simple modele, adesea cele mai putin costisitoare, prezinta ace plate si toate identice si o implantare de ace in 2 sau 3 dimensiuni. Pentru un aspect mai realist, alege brazi care sunt imbracati in diverse ace si al caror conturul crengilor este dotat cu ace. Densitatea ramurilor este de mare importanta pentru realismul copacului.

Aceasta densitate este oferita de numarul de ramuri purtate de brad precum si de numarul de „suvite” (ace), purtate de ramuri. Unii copaci au primit un tratament ignifug, pentru a evita orice accident datorat apropierii de lumanari de exemplu.

  1. Raport calitate/pret

Calitatea materialului, numarul de ace artificiale sau ramuri, realismul, dimensiunea arborelui desigur, LED-urile, sunt detalii care ridica pretul arborelui artificial. Dar decat sa cauti cu orice pret cel mai ieftin copac, gandeste-te la faptul ca il vei pastra cativa ani, asa ca un copac frumos este mai valoros.

Si mai presus de toate, un copac frumos de buna calitate va dura mult mai mult. Atentie la copacii ale caror ramuri prea subtiri vor avea dificultati sa suporte greutatea decoratiunilor tale.

Piciorul este, de asemenea, important pentru stabilitatea intregului. Prost conceput sau nu foarte robust, nu va rezista la greutatea bradului impodobit si risca sa cada la cel mai mic impact.