Cum rezolvati problema unui laptop care se incalzeste?

Cum rezolvati problema unui laptop care se incalzeste?

Cand vorbim despre folosirea unui laptop, este bineinteles ideal sa va petreceti cea mai mare parte a timpului folosindu-l pe birou, pe o suprafata plana si in acelasi timp si dura. Daca vreti neaparat sa stati cu el in pat, faceti un efort si tineti-l tot pe o suprafata dreapta, o placa din lemn sau o carte destul degroasa,  fiind o alternativa mult mai ieftina la un cooling pad destul de scump.

Daca petreceti destul de mult timp la birou si laptopul nu se poate raci, incercati sa il tineti intr-o pozitie putin inclinata, cu partea din spate in aer. Pentru asta, puteti sa folositi cateva artificii mai putin estetice. De exemplu un cofraj de oua, este una din solutiile foarte eficiente si cel mai important, aceasta este gratis.

Puteti, de asemenea, pune sub el doua furculite ca sa il tina putin ridicat de colturile din spate. Important este ca orificile de aerisire sa nu fie obstructionate, pentru a nu incalzi si mai mult laptopul. Puteti bineinteles sa faceti mai multe improvizatii gratuite care sa va ajute.

In ceea ce priveste investitia intr-un cooling pad, pe termen lung, aceasta este cea mai buna, iar in cazul in care va luati unul de calitate aveti mai mult de castigat, deoarece il veti putea folosi si pealte laptopuri, mai puternice. De preferat este sava achizitionati un cooling pad cu ventilatoare destul de mari, de preferat chiar doua.

De obicei ventilatoarele mici din punct de vedere al vitezei sunt mult mai zgomotoase, iar cele mari fac mult mai putin zgomot, fiind mult mai eficiente si nici nu strang foarte mult praf. Solutia de curatare a ventilatoarelor trebuie aplicata macar o data la 2 ani, in functie de cat de tare se incalzesc acestea.

Aceasta poate fi facuta mult mai rapid cu ajutorul unui compresor. Acesta va impinge aer la o viteza extrem de mare si s-ar putea sa deblocheze ventilatoarele din interior. Puteti sa duceti laptopul la un service de calculatoare pentru a realiza o curatare completa, dar bineinteles ca in functie de caracteristicile acestuia, puteti sa platiti o suma destul de mare.

Daca in schimb laptopul dumneavoastra se incalzeste mult mai tare dintr-o saptamana in alta, nu trebuie sa excludeti varianta virusarii laptopului dumneavoastra cu diversi virusi,malware, spyware, etc.

Nu trebuie sa urmariti foarte multe reclame cand navigati pe internet sau sa va loviti de diverse mesaje de eroare neobisnuite pentru a ajunge sa vi se infecteze laptopul. De obicei un troian poate rula in fundal si va poate tine procesorul laptopului la 100% utilizare. In aceasta situatie, procesorul devine semnificativ mai lent, iar ventilator laptop va functiona continuu.

Un antivirus destul de bun poate sa va rezolve problema, dar inainte de a lua aceasta decizie este bine sa folositi cateva utilitare gratuite anti-malware, care sa va scaneze laptropul.

Concluzionand, exista multe solutii pentru rezolvarea problemelor legate de supraincalzirea laptopurilor, unele foarte simple altele destul de costisitoare, dar toate pot contribui la buna functionare a dispozitivelor pe termen mult mai lung.