Cum reparam tiuitul unui iPhone 7 ?

Cum reparam tiuitul unui iPhone 7

Am fost foarte extaziati de lansarea iPhone 7 din acest an, dar ne-am asteptat cu siguranta ca la foarte scurt timp, sa apara si anumite probleme sau bug-uri in functionarea acestui device. Si iata ca de ce ne-a fost frica, n-am scapat. Cauti reparatii iPhone Bucuresti? Intra pe ServiceGsm.ro.

Acum cateva zile, podcaster-ul Stephen Hackett a scris despre o problema intalnita foarte recent pe iPhone 7 Plus. Telefonul sau producea un zgomot strident, un fel de tiuit, in special atunci cand acesta rula o aplicatie care consuma foarte multe resurse, cum ar fi un joc video. De la semnalarea acestei probleme, mai multi utilizatori s-au plans de acelasi tiuit, ce afecta propriile device-uri.

Apple nu a dat inca nici o declaratie cu privire la aceasta problema, asadar nu putem fi 100% siguri de factorii care o cauzeaza, dar putem avea cateva banuieli. Noi credem ca radacinile acestui bug se afla adanc, in componentele hardware ale telefonului si nu neaparat in chip-ul A10, ci intr-o alta componenta aditionala.

Ce produce acest tiuit?

Pentru a incerca sa descoperim de unde apare problema, trebuie sa dezasamblam un iPhone 7. La interior vom vedea componentele interne majore, chipset-ul si celelalte chip-uri, fiecare construit pentru un scop anume. Chip-ul A10 de exemplu, este “creierul” acestui device si il putem deosebi de celelalte prin dimensiuni: este cel mai mare de la interiorul telefonului. Cele mai mici sunt amplasate mai jos pe placa de baza.

Aceste chip-uri totusi, nu lucreaza de capul lor. Sunt ajutate in general de elemente (componente) externe, acestea fiind dispuse mai jos pe blaca de baza si avand forma dreptunghiulara. Noi banuim ca una dintre aceste piese, este responsabila de tiuitul respectiv.

Cum poate sa produca tiuit o anumita componenta electronica?

Exista anumite componente electronice numite capacitori, iar placa de baza de pe iPhone 7 contine zeci de capacitori. Capacitorii vin intr-o multime de dimensiuni si forme. Majoritatea dintre acestia nu scot niciodata vreun sunet, design-ul lor nu permite acest lucru. Cu toate astea, poate exista un tip particular de capacitori care sunt predispusi inerent la vibratii si anume capacitorii ceramici din clasa 2.

Acest lucru se intampla cand electricitatea “curge” inapoi si inainte prin capacitorii respectivi, la o rata anume. Daca aceasta curgere este foarte intensa, se pot produce vibratii, iar aceste vibratii pot fi suficient de puternice in asa fel incat urechea umana sa le poata auzi. Iata si sursa problemei recent aparute pe iPhone 7 sau acel tiuit, daca vreti sa-l numim asa.

Ce putem face daca iPhone-ul tiuie?

Mai intai, trebuie tinut cont de faptul ca nu s-a observat aceasta problema la toate device-urile iPhone 7, ci doar la unele dintre acestea. Deoarece este o problema hardware, singurul lucru pe care il puteti face momentan, este sa evitati rularea unor aplicatii mari consumatoare de resurse sau daca jucati un joc de exemplu, dati sonorul putin mai tare si astfel nu veti mai auzi nici un fel de sunet, altul decat al jocului respectiv.

O alta solutie, este sa cumparati o carcasa/husa de calitate pentru iPhone-ul vostru. Aceasta va diminua cu mult sunetele provenite de la interior (tiuitul unei componente anume), dar nu va diminua sunetul din boxe, atunci cand va jucati, cand vizualizati un clip video (cu sunet) sau cand ascultati muzica.