Cum procedezi atunci cand un iPhone nu mai porneste?

Cum procedezi atunci cand un iPhone nu mai porneste

Este extrem de neplacut sa vedeti cum propriul iPhone nu mai porneste, dar poate exista o solutie pe care o puteti incerca singuri. Veti avea nevoie de un calculator cu conexiune la internet si un cablu de date, in cazul in care ati setat un cod de securitate pe care l-ati uitat. Din pacate veti fi nevoiti sa pierdeti toate datele salvate pe iPhone-ul dumneavoastra.

Dupa ce ati conectat telefonul la calculator prin folosirea unui cablu de date, trebuie sa accesati aplicatia iTunes care se poate descarca gratuit. Trebuie sa utilizati butoanele Home si Power. Home este butonul situat in partea de jos centrala a ecranului, utilizat pentru a iesi din orice aplicatie, iar Power este butonul din coltul din dreapta sus, care se foloseste pentru a inchide sau a deschide dispozitivul.

Atunci cand sunteti nevoiti sa determinati calculatorul sa va recunoasca dispozitivul iPhone, trebuie sa tineti apasat in acelasi timp butoanele Home si Power pana cand veti observa pe ecran un cablu USB si sigla iTunes pentru circa 30 de secunde.

Dupa aproximativ 10 secunde in care ati tinut apasat cele doua butoane, are loc restartarea dispozitivului. Daca mai tineti apasat alte 10-13 secunde, veti accesa recovery mode, moment in care urmeaza sa apasati butonul Restore de pe ecran.

Desi aceasta modalitate va rezolva problema, veti pierde datele pe care le aveti salvate pe telefon. Aceasta modalitate se aplica si in cazul unei tablete Apple care nu porneste. Pot exista diferite cauze care impiedica pornirea unui iPhone. Tocmai de aceea este bine sa mergeti la un service GSM, unde puteti fi ajutat cu diferite reparatii iPhone, in functie de defectiunea dispozitivului dumneavoastra.

Este foarte adevarat ca unele dintre reparatii pot fi executate acasa, mai ales daca avem putina experienta. Din pacate, daca nu stim ce trebuie sa facem, riscam sa inrautatim situatia, fiind mult mai simplu sa apelam la ajutorul unui profesionist.

Din dorinta de a economisi bani, alegem sa ne reparam acasa dispozitivele mobile. Astfel, urmarim diferite tutoriale si incercam sa ne documentam cat mai mult, pentru a gasi solutii pentru problemele dispozitivelor noastre. In unele cazuri, precum este cel al restartarii unui dispozitiv mobil, putem reda functionalitatea telefonului nostru cu usurinta, prin urmarea unor pasi simpli.

In alte situatii, atunci cand exista o defectiune, cel mai bine este sa mergem la un service GSM. Aici putem sa ne schimbam display-ul, ne putem repara camera foto sau putem inlocui un touchscreen care ne creeaza probleme. Preturile pentru repararea unui iPhone sunt, cu siguranta, mai mici, decat daca am cumpara un nou telefon.

Cel mai simplu este atunci cand avem nevoie de un nou acumulator, care poate fi cumparat cu usurinta, fie online, fie offline. Desi un smartphone, precum sunt modelele de iPhone, sunt telefoane inteligente performante, care ar trebui sa ne asigura o durata indelungata de functionare fara neplaceri, exista diferiti factori care pot duce la defectarea acestora. De la simplele accidente pana la o greseala in utilizare, telefonul nostru inteligent poate avea de suferit.