Cum pot lua virusi pe smartphone?

Cum pot lua virusi pe smartphone?

Daca telefonul tau nu mai functioneaza asa cum ar trebui, cel mai bine e sa iei in calcul o vizita la un service GSM Bucuresti. Specialistii de la un astfel de service iti vin in ajutor cu cele mai calitative servicii. Intra pe Servicegsm.ro si vezi toate serviciile care-ti pot fi oferite la acest service GSM Bucuresti.

O problema des intalnita la posesorii de smartphone o reprezinta prezenta virusilor. Cel mai adesea, virusii apar pe telefoanele cu sistem de operare Android. Daca nu stii cum sa-ti dai seama de prezenta nedoritilor virusi, iata cativa indicatori:

Intreruperea apelurilor

Daca apelurile iti sunt intrerupte in timpul convorbirii, posibil ca in telefonul tau sa fie prezenti virusii. Bineinteles, virusii nu sunt unicul motiv pentru care apelurile sunt intrerupte, ci mai pot fi si probleme ca lipsa semnalului sau interceptarea convorbirilor.

Consumul rapid al bateriei

Multi posesori de smartphone au probleme care tin de durata de viata a bateriei. Unii isi distrug bateria prin tot felul de practici neindicate, cum ar fi expunerea la temperaturi extreme, alimentarea intr-un mod gresit, etc. Insa, daca ai grija de bateria ta si totusi aceasta se termina repede, o posibila cauza ar putea fi prezenta virusilor.

Scaderea performantei

Un telefon care se misca foarte lent in mod clar are o problema. Cel mai adesea aceasta problema se datoreaza virusilor. Ce faci in aceasta situatie? Verifica memoria RAM pentru a vedea ce virusi activi ai pe telefonul tau.

Trafic de date ridicat/facturi mari

Atat traficul de date mai mare, cat si facturile mai mari, pot scoate la iveala prezenta unui virus, fapt pentru care urmareste cu atentie aceste doua aspecte.

Telefonul tau trebuie protejat in permanenta cu un program anti-virus. De asemenea, inainte de a instala o aplicatie in telefonul tau asigura-te de faptul ca aceasta este curata. Cum? Ia in calcul parerile celor care au instalat aplicatia in trecut.

Sunt mai multe modalitati prin care iti poti infecta telefonul cu un virus. Iata trei dintre acestea:

Descarcarea fisierelor de pe internet

Multe din fisierele existente pe internet pot avea virusi, fapt pentru care trebuie sa ai grija ce si cum descarci cand vine vorba de jocuri, muzica, fotografii, etc.

Fisiere transmise prin Bluetooth

Si fisierele pe care le primesti de la alti posesori de telefoane prin Bluetooth pot avea virusi. Astfel, virusii sunt transferati de pe un telefon pe celalalt cu foarte mare usurinta.

Fisiere de tip MMS

Acum mai rar se trimit astfel de fisiere, insa ele se trimit. Mare atenti la continutul MMS-urilor, daca vrei sa nu iei virusi prin intermediul lor.

Cand ai un telefon inteligent apar si anumite riscuri la care te supui, vrei nu vrei. Ce poti face in astfel de situatii? Sa iei masuri de precautie.

Instaleaza pe telefonul tau un program anti-virus bun, astfel incat acesta sa detecteze rapid virusii prezenti si sa te scape de urmarile neplacute ale acestora. Chiar daca platesti pentru o astfel de aplicatie se merita, deoarece telefonul tau va fi mult mai protejat.