Cum iti cumperi cel mai bun cantar de bucatarie

Cantarele si balantele sunt instrumente necesare in toate aspectele ciclului alimentar – in timpul recoltarii, procesarii, ambalarii, servirii si vanzarilor. Achizitionarea de echipamente de cantarire pentru aplicatiile alimentare poate fi o sarcina descurajanta, dar cu informatii adecvate, poate fi foarte simplu sa iti cumperi un cantar bucatarie.

Cantarele alimentare sunt folosite in mod specific pentru a cantari produse cum ar fi carne, legume sau fructe. Acestea sunt utilizate in mod obisnuit pentru a asigura uniformitatea portiilor in magazinele alimentare, restaurante si bucatarii, precum si pentru calcularea caloriilor personale in casa.

Tipuri de scara de cantarire a produselor alimentare

Exista multe tipuri de cantar alimentar pentru cumparare – de la cantare digitale de bucatarie usor de folosit la echipamente stiintifice de testare a alimentelor, cum ar fi analizoarele de umiditate. Cele mai multe scale de produse alimentare se incadreaza in una din cele patru categorii: retail, testare, productie si personal. Va recomandam sa incercati un cantar electronic cu afisaj dublu cu capcitate de 40 kg si acumulator.

Pentru ce se folosesc cantarele alimentare?

Cantarele sunt folosite pentru a cantari produse alimentare in multe tipuri de afaceri, inclusiv restaurante, magazine alimentare si magazine de bomboane. Acestea pot masura productia la standuri de ferma, cantaresc carnea la o delicatesa sau verifica cantitatile de ingrediente amestecate intr-un lot de aluatĀ  la o brutarie.

CantareleĀ  sunt utile pentru operatiile de catering, deoarece ajuta la asigurarea unor dimensiuni uniforme ale portiiloe. Cantarele alimentare aprobate sunt necesare atunci cand se comercializeaza produse alimentare in functie de greutate.

Laboratoare de testare a alimentelor

Evaluarea umiditatii si greutatii alimentelor furnizeaza informatii critice despre continut, calitate si siguranta. Nivelurile de aciditate si apa, impreuna cu absenta sau prezenta bacteriilor, a mucegaiurilor, a agentilor patogeni si a altor contaminanti, pot fi determinate prin analizarea probelor de alimente.

Laboratoarele de testare a alimentelor se bazeaza pe dispozitive de cantarire stiintifice foarte specializate. Analizoarele de umiditate utilizeaza lampi cu halogen incandescente si metode de pierdere la uscare (LOD) pentru a stabili cu precizie citirile de umiditate pentru produsele inainte de expediere. In cercetare si dezvoltare, echipamentele de cantarire sunt esentiale pentru mentinerea integritatii probelor.

Testarea produselor alimentare

Productia de mancare

Atunci cand produsele alimentare intra in faza de procesare, scalele, balantele si analizorii de umiditate faciliteaza controlul calitatii. Ele pot ajuta la asigurarea prospetimii si a calitatii produsului in timpul ambalarii si ajuta la stabilirea termenelor corespunzatoare de expirare. Cantarele utilizate in productia de alimente sunt proiectate special pentru aplicatii mai mari, de prelucrare in medii industriale.

Platformele de podea cu platforme grele au capacitati de cantarire mai mari si pot fi folosite pentru a cantari containere mari de produse, cum ar fi cartofii, fara a fi necesara ridicarea excesiva.

De obicei, din otel inoxidabil, cantarele mari sunt sigilate pentru a proteja impotriva intruziunii umiditatii, a murdariei sau a particulelor de alimente. Acestea pot fi curatate cu usurinta frecvent in timpul utilizarii, pentru a respecta standardele de igiena.

Scalele de alimentare personale includ, in general, cantare digitale de bucatarie. De obicei, acestea sunt mici, compacte si usor de utilizat pentru controlul portiunilor individuale sau pentru masurarea produselor coapte in casa.