Cum imi aleg partenerul de viata?

Cum imi aleg partenerul de viata?

De departe nunta este cel mai mare eveniment din viata unui cuplu. Este acea zi in care destinele a doi tineri se unesc. Deseori, mirii nu sunt doar tineri, ci si persoane mai in varsta.

Indiferent de varsta, o nunta trebuie pregatita cu grija si trebuie luate in calcul toate detaliile, inclusiv muzica nunta, modul in care este amenajata sala, nasii, dar si multe alte aspecte importante pentru miri.

Daca esti in cautarea unei formatii de muzica nunta potrivita pentru cel mai important eveniment din viata ta si ai nevoie de o recomandare, intra pe www.mihaidinescu.ro pentru a lua legatura cu cei care stiu cu adevarat ce inseamna distractia si voia buna la un astfel de eveniment.

Insa, pana ajungi sa te casatoresti, trebuie sa iti gasesti un partener. Gasirea partenerului potrivit poate fi extrem de dificila. Unii se casatoresc din motive mai putin corecte, mai putin pozitive, cum ar fi din mila, pentru a face in ciuda unei alte persoane, pentru a scapa de familia pe care o au sau pentru a avea un statut social mai bun.

Insa, adevaratele motive pentru care faci acest pas ar trebui sa fie: nevoia de a avea pe cineva alaturi, pe cineva alaturi de care sa te poti dezvolta din toate punctele de vedere, nevoia de dragoste, siguranta, realizare, insa o nevoie reciproca sau pentru a da sens vietii tale alaturi de o persoana la care tii cu adevarat.

Partenerul de viata trebuie ales cu gija, dupa criterii bine stabilite. Poate ti se pare ceva prostesc ceea ce zic acum, insa, ar trebui sa ne stabilim anumite standarde cand ne alegem partenerul. Astfel, trebuie sa examinam cu bine toate variantele pe care le avem si sa o alegem pe cea mai buna. Nu uita insa de faptul ca nimeni nu e perfect si ca va trebuie sa accepti o persoana si cu bune si cu rele, deoarece toti avem parti mai bune si mai putin bune.

Cand alegem partenerul de viata, deseori, prima data luam in calcul aspectul fizic. Este adevarat, frumusetea e trecatoare, insa, haide sa nu fim ipocriti. Daca cineva nu ne atrage si fizic, intr-o prima faza nu ne intereseaza. Chiar daca tie o persoana ti se pare urata, posibilitatea ca altei persoane sa i se para frumoasa chiar exista. Unii sunt atat de frumosi la suflet, incat le vezi frumos chiar si chipul. Ai grija insa, deoarece multi sunt frumosi si atat, ceea ce nu e prea bine.

Sistemul de valori este un alt aspect important pe care trebuie sa-l luam in calcul in alegerea partenerului de viata. Valorile ambilor parteneri ar trebui sa fie similare ca acestia sa se potriveasca. Altfel, apar diferente prea mari, diferente care pot distruge foarte usor relatia.

Nevoile fiecarui partener in parte sunt deosebit de importante. Fiecare partener trebuie sa cunoasca nevoile celuilalt partener si sa il/o ajute sa le indeplinesca. Altfel, apare tensiunea, apar frustrarile si teama si nimic bun nu poate iesi de aici.

Un ultim aspect pe care il amintim tine de calitatile partenerului. Partenerul pe care il alegi trebuie sa te completeze, astfel incat impreuna sa formati un intreg care sa nu poata fi separat cu usurinta. E important sa tii cont de calitatile pe care le are viitorul tau partener de viata.

Fa totul pentru a alege persoana cea mai potrivita pentru tine si nu fa marele pas pana cand nu esti convins de faptul ca ai facut alegerea cea mai buna.