Cum ar trebui vazut succesul in viata noastra?

Specialistii de pe esentedesucces.ro  au aparut pentru nevoia fiecaruia dintre noi de a cunoaste ce inseamna a trai, pentru a incerca sa ne motiveze sa ne atingem idealurile,pentru a ne invata cum sa ne urmam visurile si pentru a ne invata sa luptam pentru succesul nostru, al fiecaruia.

Ce inseamna succesul?

Conceptul de succes este unul foarte vag si destul de greu de contorizat sau identificat in anumite situatii. Chiar daca toti cunoastem termenul si consideram ca stim ce inseamna, este dificil sa atribuim o definitie punctuala succesului.

Succesul nu este cheia fericirii. Fericirea este cheia succesului. Daca iti place ceea ce faci, atunci vei avea succes.

Astazi traim intr-un mediu puternic competitiv, cand avansarea in cariera este mai importanta ca oricand. Dezvoltarea carierei si recunoasterea sunt pe lista oricarui profesionist. Daca vrei sa ajungi cat mai sus in cariera ta, este importanta si dorinta. Odata setarea mentala potrivita, vei incepe sa urci pe scara profesionala.

Studiind oamenii de succes si multe povesti reale care au condus la succes, am inteles un lucru esential: ca drumul este mai important decat rezultatul final. Ca ceea ce devii in procesul atingerii succesului este mult mai valoros decat ceea ce dobandesti, decat tinta in sine. Felul in care experienta ne transforma pe parcurs este adevarata comoara si adevaratul succes. Succesul este ceea ce devii, nu ceea ce obtii.

Ce inseamna succesul pentru fiecare dintre noi?

Pentru a putea ajunge sa vorbesti despre succes, trebuie sa stabilesti ce inseamna succesul pentru tine si cum poate fi obtinut in domeniul de interes la care te raportezi.

Pasii pe care-i vei face ulterior vor fi dictati de aceasta definitie.

Sunt multe persoane care aleg sa aiba succes doar in anumite aspecte ale vietii, cum ar fi relatiile personale sau afacerile.

De aceea, vedem mai frecvent oameni realizati in aceste domenii, in timp ce in altele vedem frecvent doar oameni care se zbat. In timp ce orice nivel al reusitei in orice domeniu al vietii poate fi plin de impliniri pentru o persoana, succesul ar trebui sa insemne, totusi, ceva mai mult.

Trecand peste a-l intelege prin obtinerea unor rezultate bune, acest termen ar trebui sa defineasca mai mult decat a alerga dupa statutul de milionar, in timp ce totul in jur este neglijat, lasat pe plan secund.

Viata ar trebui vazuta ca un intreg, ca o aventura in care rezultatele dintr-un anumit domeniu contribuie la dezvoltarea noastra generala.

Astfel, cand vorbim de o viata incununata cu adevarat de succes, vorbim despre a ne descurca rezonabil in cat mai multe aspecte ale vietii. Iar aceasta reusita trebuie si ea sa aiba o masura rezonabila.

Si pentru a fi cu adevarat oameni de succes, trebuie sa incercam sa gasim un echilibru in viata noastra si sa ne construim caramida cu caramida intreaga existenta, incercand sa facem cat mai bine tot ceea ce facem.

Doar astfel, succesul nostru personal va fi unul solid, care nu ne va dezechilibra viata pe termen lung.

Pana la urma succesul personal poate fi contorizat cel mai bine prin starea noastra de satisfactie legata de propria viata, de multumirea pe care o simtim.  Si da, aceasta poate fi si iluzorie, se poate numi si comoditate, dar, pana la urma conteaza sa ne acceptam viata si alegerile, pentru ca va trebui sa traim cu ele.