Cum aplicati acasa gelul pentru albirea dintilor?

Cum aplicati acasa gelul pentru albirea dintilor?

De cele mai multe ori pentru albirea dintilor se foloseste un gel special, despre care trebuie sa cunoasteti mai multe detalii. Cum sa iti albesti dintii? Este o intrebare pe care cei mai multi dintre noi si-o pun, pentru ca nu au dantura pe care si-o doresc.

Se poate face albirea dentara la domiciliu? Da, sigur, daca se respecta urmatorii pasi destul de simpli: mai intai se periaza dintii, apoi se umplu gutierele cu gelul respectiv de albire, se fixeaza gutiera pe dinti, se apasa usor pentru presarea gelului si pentru distrubuirea uniforma a acestuia, dar apasarea sa nu fie foarte puternica pentru ca gelul sa nu iasa afara. Apoi se indeparteaza, daca exista, excesul de pe gingie fie cu periuta de dinti, fie cu o compresa sau cu degetul.

Daca aveti un gel cu o concentratie mai scazuta a substantei de albire, atunci se vor tine in cavitatea bucala timp de 4-6 ore. Dupa ce veti indeparta gutierele, spalati-va pe dinti si aveti grija sa nu inghititi. Se recomanda spalarea cu apa rece a gutierelor si depozitarea acestora in recipiente speciale.

Rezultatele folosirii gelului pentru albire se pot observa dupa prima sedinta de aplicare. Durata rezultatelor depinde de cel care aplica gelul de albire, pentru ca trebuia luata in calcul si alimentatia, care este raspunzatoare de ingalbenirea danturii, de exemplu, daca sunteti mari consumatori de cafea, alimente colorate sau bauturi, efectele se pastreaza un timp mai scurt.

Gelul de albire numit Opalescence este unul dintre gelurile destul de des folosit, are proprietati adezive si vascoase, impiedica scurgerea din gutiere. Contine nitrat de potasiu si fluorura, care sunt adaugate pentru a reduce sensibilitatea si pentru a mari rezistenta smaltului.

Contine apa in proportie de 20% pentru a preveni deshidratarea si ramane activ timp de 8-10 ore in timpul albirii rapide. Tratamentul dureaza 4-6 ore pe zi, timp de 7 zile. Daca achizitionati acest gel, veti primi o trusa cu 8 seringi de 1,2 ml cu concentratie de 16%, o cutie pentru gutiera,  opasta de dinti Opalescence.

In general se recomanda sa aplicati acest gel intr-un cabinet sau clinica stomatologica, pentru ca exista si contraindicatii. Dar nu vi se va intampla ceva nefavorabil, daca ascultati si urmati recomandarile medicului stomatolog, adica urmatoarele: nu mancati in timp ce purtati gutierele; pe perioada albirii, evitati bauturile acidulate, nu folositi produse din tutun, nu fumati in timpul tratamentului; nu expuneti seringile la caldura si soare, respectiv nu le congelati sau depozitati in frigider; nerecomandat persoanelor insarcinate sau femeilor care alapteaza.

In concluzie, gelurile pentru albirea dintilor sunt recomandate si pot fi folosite acasa cu atentie, pentru ca nu este atat de complicat sa respectati recomandarile medicilor stomatologi, si apoi sa reusiti sa obtineti rezultatele pe care vi le doriti, adica o dantura mai alba, care sa reziste apoi in timp, mai ales daca respectati perioada aplicarii si cunoasteti foarte bine cand trebuie reaplicat, dantura fiind mereu supusa unor factori care o pot degrada, dar cu cat sunteti mai atenti, cu atat veti avea o dantura impecabila.