Cum alegeti termostatul pentru incalzirea prin pardoseala?

Cum alegeti termostatul pentru incalzirea prin pardoseala?

Alegerea sistemului de control corect este cruciala pentru a va asigura ca sistemul dvs. de incalzire functioneaza in cel mai bun mod posibil, eficient si usor, in timp ce va economisiti bani pe facturile de incalzire. Ghidul nostru de cumparare va ajuta sa alegeti cel mai bun sistem de control bazat pe cerintele dvs. individuale de incalzire, stilul de viata si bugetul dvs.

Dat fiind faptul ca acum se gasesc diferite modele si de la diferite branduri, astfel de termostate incalzire in pardoseala 2020, este important sa cunoasteti cateva detalii importante, pentru a face alegerea corecta.

Primul lucru pe care trebuie sa il priviti, este sursa de caldura, deoarece nu toate termostatele sunt compatibile cu toate sursele de caldura. Pot fi potrivite numai pentru incalzirea in pardoseala, numai pentru incalzirea centrala sau, in unele cazuri, pentru ambele.

Deci, daca locuinta dvs. este incalzita cu incalzire centrala, atunci este indicat sa cautati doar termostate Salus care pot functiona tipul dvs. de incalzire. In mod similar, daca doriti sa controlati incalzirea in pardoseala, ar trebui sa verificati daca este adecvat termostatul pe care doriti sa il cumoaratil pentru utilizarea cu sistemul pe care il aveti.

Tipuri de termostate

Termostatele inteligente sunt activate prin internet si reprezinta cel mai avansat tip de termostate. Ofera functionalitate superioara de energie si economisire de bani. La Salus, gasiti modalitati inteligente de a va incalzi casa mai eficient, ceea ce v-ar putea economisi sume importante de bani pe facturile de energie.

Functia de conectare la internet a termostatelor inteligente, insotita de aplicatia acestora si serviciile de localizare incorporate in telefonul inteligent, permite termostatulor inteligente sa va controleze automat incalzirea, asigurandu-va ca locuinta dvs. va fi intotdeauna la temperatura ideala folosind cat mai putina energie posibila.

Programabile

Acestea regleaza automat temperatura camerei in functie de temperatura si calendarul dorit. Puteti programa incalzirea sa fie pornita sau oprita prin setarea temperaturilor si a timpului tinta – termostatul are grija de odihna, asigurandu-va ca aveti temperatura potrivita la momentul potrivit.

Manual

Acestea ofera un control al temperaturii foarte de baza, cu o capacitate limitata de economisire a energiei si a banilor.

Termostatele manuale sunt cele mai potrivite pentru zonele in care cerintele de incalzire raman aceeasi zi de zi, de exemplu, atunci cand nu exista schimbari de sezon si unde este necesara incalzirea in fiecare zi, deoarece acestea functioneaza in jurul ceasului sau cand zona incalzita este folosita foarte rar sau intermitent, cum ar fi un birou din garaj sau o anexa gradina.

Caracteristici importante

Exista o varietate de termostate disponibile, iar cea mai buna alegere pentru dvs. va depinde de preferintele dvs. de capabilitati si caracteristici. Am evidentiat mai jos o lista de caracteristici pe care trebuie sa le cautati atunci cand alegeti un termostat.

Compatibilitate

Aceasta este una dintre cele mai importante caracteristici, deoarece un termostat nu serveste in niciun scop daca nu functioneaza cu incalzirea dvs. Verificati intotdeauna cu producatorul daca este adecvata pentru sistemul dvs. de incalzire.

Acces de la distanta

Daca sunteti in miscare mult si doriti sa va puteti controla setarile de incalzire de pretutindeni, un termostat inteligent WiFi este cea mai buna alegere, iar de la Salus Controls Romania, puteti alege din varietatea de termostate inteligente.

Programabilitate

Daca termostatul este pentru o camera care are cerinte de temperatura si timp variate, cum ar fi o baie, camera de zi sau dormitor, un termostat programabil este de departe cea mai buna optiune, deoarece va va permite sa setati temperatura camerei in momente diferite. Acest lucru va evita pierderea de energie prin incalzirea unei incaperi goale si va va oferi un control precis asupra setarilor dvs. de incalzire.

Afisaj

Avand un afisaj retroiluminat de inalta definitie, usureaza utilizarea termostatului chiar si cand este intuneric. Daca aveti un afisaj mare, cu un font de dimensiuni mari, acesta va iesi in evidenta si din punct de vedere estetic.