Cum alegeti cea mai buna nivela laser?

Cum alegeti cea mai buna nivela laser?

Ca si echipamente masurare, nivelele cu laser sunt extrem de indragite de meseriasii care lucreaza in constructii. De la constructii pana la reparatii de aer conditionat, de la atarnarea unei rame pana la instalarea de dulapuri suspendate, nivelele sunt folosite permanent, practic in orice proiect casnic.

Exista nivelele traditionale care va asigura ca sunt suprafete aliniate coresounzator. Cele laser merg mult mai departe. Desi au si acele bule traditionale pentru ca suprafata sa fie plana, acestea pot crea o linie virtuala perfect dreapta pe absolut orice suprafata. Cea mai buna nivela laser este perfecta pentru numeroase marcaje, design si mai ales multe alte sarcini. De la numeroase proiecte de design interior la renovari de anvergura, nivela cea mai buna este utila pentru numeroase operatiuni. Exista numeroase tipuri de nivele laser.

De exemplu, unele nivele laser sunt foarte mici incapand in buzunar, in timp ce altele au carcase speciale pentru transport. Este important sa gasiti nivela laser optima inainte de a va apuca de lucru. Nivelele laser au diverse invelisuri, forme si monturi pentru a le putea stabiliza in pozitia dorita. Unele dintre aceste nivele va vor alerta cu culori diferitesau semnale sonore daca nu le-ati plasat in pozitie corecta. Daca alegeti o nivela laser perfecta pentru proiectul dumneavoastra, aceasta va fi usor de folosit si va va economisi mult timp.

In continuare, va voi sintetiza ceea ce trebuie sa aveti in vedere cand veti achizitiona o nivela laser. Constructia nivelei este foarte importanta, deoarece veti folosi aceasta nivela pe un santier intr-un mediu extrem de dur si trebuie sa va asigurati ca materialul din care este facuta va rezista prafului si mai ales loviturilor. Cele mai bune nivele sunt construite din plastic extrem de rezistent si de obicei vin la pachet cu huse sau carcase de protectie.

Extrem de important este ca nivela laser sa aiba o durata de functionare a bateriei de cel putin 10 ore. Mecanismele de montare si stabilizare cu care aceasta este echipata sunt foarte importante. Unele nivele folosesc un tripod pentru precizie la milimetru, altele au dispozitive de prindere pe zid speciale, iar unele sunt prevazute cu numeroase ventuze. Bineinteles ca exista numeroase avantaje si dezavantaje ale fiecarei optiuni de montare, insa cea mai buna nivela laser are sisteme multiple de prindere.

Un alt element important in alegerea unei nivele laser este performanta acesteia. Nivelele cu laser sunt mult mai mult decat un simplu indicator cu laser. Precizia acestora trebuie sa fie perfecta, iar ecranul trebuie sa fie vizibil de la distante extrem de mari. Cele mai bune nivele laser au o raza de actiune de minim 7-9 metri si o precizie de aproximativ 0.7 mm.

Totusi aceste specificatii pot fi influentate de numerosi factori perturbatori cum sunt praful sau alte substante poluante. Garantia unei nivele trebuie sa fie de cel putin 1 an, insa exista si nivele extrem de bune cu o garantie de 3 ani. Cele mai bune nivele cu laser sunt utile in orice tip de proiect de constructii sau amenajari, fie ca sunt mai mici sau mai mari. O nivela laser de foarte buna calitate va va ajuta sa obtineti frumusetea si perfectiunea in casa sau in gradina.