Cum alegem un ceas de mana?

In acest articol va prezentam pasii pe care ar trebui sa ii urmam atunci cand cumparam ceasuri. 

Primul pas ar fi sa incepeti cu stabilirea unui buget. E foarte usor sa dati sume colosale pe un ceas, unele modele sunt insotite de preturi astronomice, care pot sa ajunga la zeci de mii de lei si de aceea este recomandat sa va ganditi de la inceput cat de mult va permiteti sa dati pe un ceas.

Alegeti tipul de mecanism doit. Mecanismul poate sa fie mecanic si cu quartz. Sunt si mecanisme hibride ori derivate din aceste doua tipuri principale. Unele ceasuri se pot incarca automat in cazul in care sunt purtate la mana, sau cu ajutorul unui mecanism slar sau mecanic care incarca bateriile de rezerva. Le veti gasi sub diverse nume si toate ceasurile mecanice ar trebui sa fie intoarse periodic utilizand rotita dedicata aflata pe lateralul carcasei si cele quartz ar trebui sa fie alimentate de la baterii.

Alegeti liniile generale de design pentru stilul dorit. Va recomanam sa va ganditi in principal la ocaziile la care veti purta ceasul. Principalele categorii de ceasuri de mana sunt cele sport si cele casual, fashion dar si cele elegante.

Veti gasi in mod sigur si modele care ar putea sa fie incadrate in diverse categorii in acelasi timp. O categorie speciala de ceasuri de mana sunt cele inteligente sau smart despre care vom vorbi mai pe larg in alt aricol. Alegeti producatori buni. Chiar si in gamele de pret ieftine veti gasi modele de la producatori cat mai buni si renumiti si nu trebuie sa cheltuiti enorm de mult pentru ceasurile care va vor tine ani de zile.

Rezistenta la apa.

Cautati pe ceas inscriptii cum ar fi waterproof si valoarea in m pana la care ceasul poate sa fie scufundat. E bine sa va luati si propriile masuri de precautie pentru a evita scufundarile la adancimi cat mai apropiate de limita mentionata de catre producator. Daca nu gasiti nicio inscriptie care sa specifice ca ceasul este rezistent la apa e mai bine sa presupuneti ca modelel nu pot sa fie folosite in apa sau stropite cu lichid.

Cateva sfaturi in plus ar putea fi ca pentru ceasurile ieftine sa alegeti un model caruia sa ii puteti schimba foarte usor bateria  si pentru a evita sa mergeti la un ceasornicar si nu deschideti niciodata ceasurile complicate pentru ca aveti toate sansele sa le stricati.

Alegeti si un model care are o curea cu dimensiuni standard. Sunt si curele mai mari insa veti avea mult mai putine modele pe lista cu optiuni si de asemenea inclouirea lor va fi mult mai scumpa.

Unul din cele mai importante sfaturi este sa verificati pretul modelului ales de voi pe site-ul producatorilor. Sunt multe modele false pe piata si prin urmare ar trebui sa evitati si cumpararea unui model mai ieftin decat pretul care este recomandat de firma producatoare. Verificati informatiile din ghidurile pentru cumparaturi online pentru a fi siguri ca urmati cat mai corect toti pasii pentru a face achizitii bune.