Cum alegem jucariile interactive?

Jucariile interactive reprezinta alegeri intelepte, acestea mentinand mai mult timp interesul activ al copilului pentru jucarie, in comparatie cu cele normale. Cu toate acestea, piata s-a dezvoltat foarte mult in ultimul timp, deci, cumparaturile (in special cele de jucarii), au devenit din ce in ce mai greu de efectuat.

De aceea, in articolul de astazi veti descoperi cele mai importante criterii de care va sugeram sa tineti cont atunci cand vorbim de alegerea unei astfel de jucarie pentru cel mic.

Varsta celui mic

Cel mai important criteriu atunci cand trebuie sa faceti alegerea potrivita este legat de varsta copilului. Chiar şi atunci cand veti alege sa faceti achizitia dint-un magazin fizic, responsabila magazinului va va intreba varsta copilului, astfel incat sa va faca o recomandare potrivita.

De asemenea, o jucarie care nu este adaptata varstei micutului poate fi mult prea dificila pentru el, dar şi foarte periculoasa, mai ales daca aceasta contine elemente prea mici, care pot fi inghitite foarte uşor. In schimb, daca veti opta pentru o jucarie mult prea simpla, copilul se poate plictisi mult prea repede de ea, astfel ca, in loc sa faceti o investitie, veti realiza exact contrariul.

Abilitatile dezvoltate

Un alt criteriu pe care trebuie sa il aveti in vedere se refera la abilitatile pe care le dezvolta jucaria aleasa copilului. In cazul bebeluşilor, jucariile ar trebui sa ii invete pe micuti sa apuce cu manuta sau sa produca diverse zgomote cu ajutorul jucariei.

In schimb, in cazul copiilor mai mari, jucariile interactive ar trebui sa ii invete lucruri mai fine, cum ar fi coloratul corespunzator, fara sa depaşeasca marginile sau sortarea anumitor obiecte.

De asemenea, tineti cont şi de calitatile pe care cel mic le va dobandi in urma achizitionarii produsului. Optati pentru jucarii care dezvolta creativitatea şi inteligenta micutului, dar şi spiritul de echipa sau atentia.

Materialul din care sunt confectionate

Inainte de a achizitiona produsul dorit, nu uitati sa verificati şi tipul materialului din care a fost realizata jucaria. De asemenea, daca veti achizitiona produsul pentru un copil cu o varsta destul de mica, nu uitati ca jucaria nu trebuie sa contina componente foarte mici, care pot fi inghitite uşor.

In plus, verificati ca produsul sa nu contina materiale toxice, care pot sa degradeze starea de sanatate a copilului in niciun fel. In acest caz, va sugeram sa va indreptati catre jucariile din plastic sau lemn, acestea fiind foarte rezistente.