Cum alegem cea mai buna lanterna?

Cum alegem cea mai buna lantern?

In momentul in care vrem sa cumparam lanterne profesionale trebuie sa tinem cont de mai multe aspecte pentru a cumpara exact acea lanterna care sa se potriveasca nevoilor pe care le avem.

Autonomia dar si tipul de baterie sunt elemente foarte importante. Sunt doua categorii mari de lanterne: cele cu baterii reincarcabile denumite si acumulatori sau cele cu baterii de unica folosinta.

Sunt situatii in care ambele cateogii de astfel de surse de energie pot fi percepute ca ideale. Lanternele cu baterii sunt mult mai utile in zone in care nu avem posibilitatea de a incarca baterii.

De asemenea si pretul de cumparare al unui incarcator si al bateriilor se amortizeaza destul de repede in cazul in care utilizati in mod intens lanterna pentru drumetii, pe bicicleta, la vantatoare, pentru paza, pentru supraveghere sau pentru cautare.

In cazul in care folositi o lanterna in situatii speciale, in casa ori in masini, varianta cu baterii e cea mai buna. In kiturile de supravietuire se utilizeaza de fiecare data lanternele cu baterii si exista in trusa si un set de baterii suplimentare.

Lanternele functioneaza si cu baterii dar si cu acumulatori insa cele cu baterii din Litiu sunt recomandate pentru ca autonomia lor este farte mare si pot sa fie stocate pe o perioada lunga de timp fara sa apara si riscul de a se oxida sau de a incepe sa curga.

Tipul de raza este si el un criteriu in momentul in care vrem sa alegem lanterna potrivita. Sunt lanterne care lumineaza zone extinse fara sa focalizeze un punct anume. Lumina va fi uniforma, de intensitati medii.

Aceste lanterne sunt foarte utile in cazul in care aveti nevoie sa vedeti pe o arie cat mai mare la o distanta cat mai mica. O categorie de lanterne e si cea cu focalizare intr-un singur punct.

Acestea sunt foarte utile la iluminarea unei arii mici insa la distante mari si foarte mari isi pierd eficienta. Lanternele combina metodele de iluminare in general si acestea sunt si cele mai cumparate.

Atunci cand vreti sa alegeti cea mai buna lanterna va trebui sa luati in calcul producatorii, perioada de garantie si functiile suplimentare ale lanternei, usurinta de manevrare dar si versatilitatea unei lanterne si rezistenta la umezeala, la apa ori la impact lanternele nu sunt obiecte pe care sa le utilizati din pat ci sunt recomandate pentru situatii dificile sau mai putin dificile si prin urmare acestea trebuie sa faca fata si la socuri repetate.

Lanterna ideala este cea care are capacitatea de a raspunde nevoilor voastre si pentru asta va fi esential sa cunoasteti si clasificarea lanternelor dar si caracteristicile lor de baza.

In general clasificarea lanternelor se va face tinand cont si de scopul pentru care sunt destinate. Sunt lanterne frontale, pentru bicicleta, tactice sau de uz general. De asemenea vom cumpara o lanterna si in functie de toate celelalte caracteristici care impreuna trebuie sa creeze lanterna perfecta.

Printre caracteristicile de baza ale lanternelor de uz general enumeram si greutatea dar si dimensiunea. Lanternele trebuie sa aiba si o intensitate luminoasa eficienta.