Cum aleg o pompa submersibila?

Cum aleg o pompa submersibila?

Pentru o buna desfasurare a activitatilor dintr-o gospodarie pompele submersible sunt o necesitate in special atunci cand alimentarea cu apa este deficitara sau nu exista deloc.

Pentru a putea beneficia din plin de toate avantajele oferite de pompe submersibile va trebui sa fiti siguri ca o veti alege pe cea care se potriveste luand in calcul mai multe criterii de baza. Noi le-am adunat aici pe cele mai importante.

In primul rand va trebui sa aveti in vedere in ce scop veti folosi pompa submersibila.

Tinand cont de nevoi, aceasta pompa se poate folosi la uz casnic, in zone rezidentiale, pentru alimentare din retea, in zonele unde presiunea apei este mica, pentru a iriga gradinile, pentru a pompa apa din piscina, pentru a alimenta o locuinta cu apa din fantana sau din put dar si pentru a pompa apa murdara din pivnite ori din pasajele subternae.

In prezent pe piata sunt doua tipuri principale de astfel de pompe, si anume pompe pentru apa murdara si pompa pentru apa curata. Pompele pentru apa curata sunt create special pentru a evacua si pentru a transporta apa care nu contine si alte particule.

Aceste ape sunt cele filtrate inainte sa fie transmise spre consumatori. O pompa submersibila nu va intampina probleme in momentul in care pompeaza, evacueaza sau transporta apa curata.

Pompele pentru apa murdara se vor imparti in mai multe categorii: pompe submersibile fara tocator si pompe submersibile cu tocator, tinand cont de tipul de apa pe care va trebui sa il evacueze.

Atunci cand vorbim despre refularea canalizarilor sau a conductelor cu apa va fi nevoie de pompe submersibile de apa murdara care sa fie dotate si cu tocator. Particulele pe care le transporta au nevoie de maruntire cu ajutorul tocatorului care vine la pachet cu pompa.

Alte criterii de care ar fi bine sa tineti cont atunci cand alegeti o pompa submersibila sunt numarul de persoane care se afla in cladirea sau in gospodaria respectiva, necesarul de apa pe care il au locatarii si inaltimea de pompare.

Pentru alimentarea cu apa din puturi si fantani va trebui sa luam in calcul adancimea putului sau diametrul sau interior. Pentru a va face o idee asa arata un vas de apa si trebuie sa tineti cont si de asta in momentul in care va ganditi la hidrofoare.

Un alt criteriu la fel de important atunci cand alegeti o pompa submersibila este si tara sa de provenienta pentru ca sunt firme producatoare care au o foarte mare experienta in domeniul acesta fata de alte firme care nu sunt la fel de cunoscute.

Sunt si pompe submersibilie romanesti foarte stabile pe piata. Specialistii din domeniu va vor sta la dispozitie si vor incerca sa va sfatuiasca atunci cand alegeti o pompa submersibila potrivita pentru a avea si garantia ca ati ales un produs perfect care sa se potriveasca foarte bine cu nevoile pe care le aveti.

In cazul in care pompa pe care o aveti este montata in camine sau in camere tehnice acest lucru inseamna ca aveti o pompa cu hidrofor.