Cum aleg motopompa potrivita?

Cum aleg motopompa potrivita?

Intr-o gospodarie exista mai multe scule si unelte necesare, dar si diferite echipamente cum ar fi motopompa. Cu siguranta fiecare gospodar stie sa isi aleaga un ciocan, un set de chei, o surubelnita, dar nu toti stiu spre ce motopompe ieftine trebuie sa isi indrepte atentia.

In randurile care urmeaza vom discuta despre motopompe, si vom ajuta gospodarii care cauta un raspuns pentru intreabrea “Cum sa aleg motopompa potrivita?”, sa scape de aceasta problema, si sa aleaga in sfarsit echipamentul de care au atat de multa nevoie.

O motopompa este un echipament care isi dovedeste eficienta in foarte multe activitati agricole, indiferent ca discutam despre o pompa de apa curata sau semi-murdara.

Daca aveti nevoie sa va alimentati locuinta cu apa curata de la fantana din curte, motopompa poate fi acel echipament de care aveti nevoie pentru a va indeplini obiectivul si pentru a avea apa in casa. In acest caz veti opta pentru un echipament pentru alimentarea cu apa curata.

Aveti piscina si doriti sa evacuati apa din piscina? Trebuie sa evacuati apa dintr-un bazin? Aveti beciul casei inundat in urma ploilor, iar acum trebuie sa evacuati toata apa? Ei bine, in aceste conditii va puteti indrepta atentia spre o motopompa pentru apa murdara.

Aceste utilaje cantaresc in general intre 10 kilograme si 200 de kilograme. De precizat este faptul ca motopompele sunt echipate cu motoare pe benzina sau cu motoare diesel (acestea sunt motoare pe motorina), si sunt capabile sa va usureze foarte mult munca de irigare a culturilor, printre altele.

Motopompa de apa perfecta pentru nevoile dvs., trebuie aleasa atunci cand stiti cu exactitate care va sunt nevoile, si in ce scopuri veti folosi acest utilaj de mici dimensiuni. Apoi, pentru a face alegerea corecta este la fel de important sa studiati cu mare atentie toate caracteristicile motopompei.

Exista motopompe ieftine pe piata, dar si motopompe care au preturi piperate, asa ca este foarte important sa va asigurati ca alegerea unui astfel de echipament nu va provoaca o mare gaura in buget.

Cat de mult urmeaza sa fie utilizata motopompa?

Un alt factor pe care trebuie sa il aveti in vedere cand trebuie sa alegeti motopompa, se refera la utilizarea acesteia. Mai exact, trebuie sa stiti de la bun inceput cat de mult urmeaza sa fie aceasta utilizata.

Daca aveti de irigat suprafete mari de teren si urmeaza sa folositi echipamentul in fiecare zi, este lesne de inteles ca atunci trebuie sa alegeti o motopompa de mare putere, si care are un debit mare.

Unde va fi folosita motopompa?

La fel de important este ca inainte de a alege un astfel de echipament, sa stiti si unde va fi utilizat. Daca de exemplu doriti sa irigati culturile de pe camp, veti avea nevoie de o motopompa care sa poata fi transportata cu usurinta dintr-un loc in altul, astfel incat sa va puteti iriga fara probleme culturile.

Adancime/ Inaltime

In ceea ce priveste adancimea, este necesar sa stiti care este adancimea maxima de imersiune a motopompei. De preferat ar fi sa alegeti o motopompa care poate trage apa de la o adancime cat mai mare.

Cat despre inaltime, aici facem referire la inaltimea maxima la care poate fi pompata apa, iar aceasta este cuprinsa intre 5 si 60 de metri.

Producator

Nu in ultimul rand, este necesar sa luati in considerare reputatia producatorului atunci cand alegeti o motopompa. Daca doriti echipamente de cea mai buna calitate, va puteti indrepta atentia spre ro-unelte.ro, de unde puteti alege cele mai bune motopompe 2020, la cele mai atractive preturi, si care au fost fabricate de unii dintre cei mai renumiti producatori de pe piata.