Cum a aparut brandul Nera Plant – produsele realizate de maicutele de la Manastirea Nera

Cum a aparut brandul Nera Plant – produsele realizate de maicutele de la Manastirea Nera

Intreaga poveste a branului Nera Plant este cel putin neobisnuita. Totul a inceput de fapt in 2009 la Manastirea Nera, in muntii Locvei, in care maicutele au inceput sa adune plante medicinale din zona si sa foloseasca retetele traditionale pentru a crea produse naturiste 100% naturale, cum ari uleiurile, sapunurile, cremele si oteturile.

Toate produsele au la baza un extract concentrat din fructe si plante care au fost culese din Muntii Banatului. Peste 40 de maicute combina viata specifica manastirii cu apicultura, cultivarea plantelor sau prelucrarea lor.

Toata povestea poate fi gasita accesand Nera Plant – produse create de măicuțele de la Mănăstirea Nera.

Foarte multe persoane stiu ca Nera este un loc in care maicutele pregatesc tratamentele  naturiste pe care le utilizeaza la Manastirea Christiana din Bucuresti pentru a trata bolnavii. Lucrul acesta nu s-a materializat in primii ani pentru ca energia a trebuit canalizata in asa fel incat dupa slujbele tipice vietii monajale, sa fie construit complexul pentru ghilii, bucatarie si laborator. Dupa ce toate acestea au fost cosntruite s-a trecut la prepararea produselor naturiste. Laboratorul se numeste Sfintii Doctori fara arginti.

Produsele de la Nera sunt complet naturale. Retelele utilizate provin din vechile leacuri manastiresti popular esi tot procesul de fabricare, incepand de la cules si maruntire si pana la preparare si ambalare sau etichetare este realizat manual. Pentru ca se folosesc concentratii optime de plante medicinale,  adica o cantitate mai mare comparativ cu alte produse, toate acestea aduc beneficii si proprietati importante pentru sanatate.

In gama de produse de la Nera Plant se regasesc:

  • Uleiurile naturale de salvie, oregano, busuioc, cimbrisor si sunatoare;
  • Otetul de mere cu macese, cu catina de mere si miere sau adipstop;
  • Sapunurile solide si lichide complet naturale cum sutn cele de lavanda, salvei, coada soricelului, pelin sau tarate;
  • Tincturile cum sunt cele de propolist, salcam, craite sau tei;
  • Cremele care contin o gama variata de plante medicinale;
  • Gemuri complet naturale;
  • Miere si derivate apicole;
  • Pesto de nuca sau de leurda;
  • Mixuri de condimente;
  • Produse cosmetice.

Toate principiile active existente in plante sau in fructe sunt obtinute prin macerare la rece, extractii uleioase, fermentare naturala sau extractii hidroalcoolice.

Primele retete au fost inspirate de la Dr. Chirila, fiind utilizate in laboratoarele Naturalia din Voluntari. Aceste retete sunt predate inclusiv la cursurile de fitoterapie, pentru ca inventatorul lor nu se teme ca pot fi utilizate de concurenta. Maicutele au studiat si carti de specialitate alaturi de vechi retete manastiresti, astfel incat sa gaseasca cele mai bune combinatii.

Desi pare ca aceasta activitate este inedita, ceea ce incearca maicutele sa faca este sa readuca in atentie o traditie de veacuri. Manastirile au fost pentru foarte mult timp ocrotitoarele caselor si asezarilor de tot felul, de la scoli si ajungand chiar la spitale sau dispensare in care erau tratati cei bolnavi. Toate manastirile aveau in trecut un cunoscator pentru ierburile de leac iar stiinta de a vindeca prin rugaciune era combinata cu puterea plantelor.