Culorile unui site si influenta lor in vanzari

Culorile unui site si influenta lor in vanzari

De ce sunt culorile pe care le are un site atat de importante? La aceasta intrebare raspunsul este simplu, culorile sunt importante pentru ca sunt primele elemente pe care un utilizator le observa in momentul in care va da click pe adresa unui site si va vedea paginile de destinatie.

Culorile au rolul de a influenta starea de spirit pe care o au privitorii si nu e necesar sa ma intram in detalii cu privire la importanta emotiilor pentru succesul in marketing.

Pentru a alege schema cromatica perfecta noi va recomandam sa lucrati cu firme care va ofera servicii web design.

Sunt mai multe instrumente pe care un programator le poate utiliza in momentul in care va vrea sa testeze si un numar mare de culori si de combinatii.

Sunt de asemnea si site-uri care va permit in momentul in care navigati pe net sa gasiti un site cu combinatii de culori care sa va placa, sa puneti linkul pe ele si sa va afiseze culorile folosite in site si sa va dea si posibilitatea sa formati combinatii pe care ulterior sa le testati si sa puneti si culori noi.

Reguli care vor trebui respectate pentru a alege culorile de pe un site web. Puteti sa fiti sigur ca exista un contrast mare intre text si fundal pentru ca paginile sa se citeasca mai usor.

Combinati culorile intenese cu fundaluri neutre. In cazul in care va primiti vizitatorii cu anumite culori de fundal intense acestea vor genera dureri de cap si asta se va vedea in rate de respingere mari si in sesiuni mult mai scurte sau in numere scazute de persoane recurente.

Rosu poate sa genereze entuziasm si energie pentru un anumit brand. Culoarea rosu este des gasita pe acele site-uri care vand produse legate de securitate.

Printre efectele pe care rosul le are asupra simturilor se numara faptul ca aceasta culoare creste apetitul si accelereaza respiratia si de aceea e o culoare foarte des utilziata pentru fast food. In momentul in care clientii au rosu foarte mult in fata pot sa incerce si sentimente de anxietate sau de suprastimulare.

Galbenul este o culoare calda si optimista ce indeamna la distractie dar este si o culoare reprezntativa pentru impulsivitate. Culoarea galben lamaie e cea mai iritanta penru ochi si de aceea noi nu va recomandam sa o utilizati ca si fundal decat daca vreti ca cei care va intra pe site sa paraseasca foarte rapid pagina.

Galben combinat cu negru se utilizeaza in general pe panouri ce indica pericol. Galbenul va face sa deveniti mai critici si mai analitici dar va ofera si senzatia de pace, de fericire, de relaxare si de incredere. Galbenul se recomanda pentru site-uri de entertainment, sau pentru cele care vand produse pentru copii.

Albastru este cea mai des utilizata culoare. Culoarea alabstru e neutra si are un efect calmant, scade ritmul cardiac si va induce si stari placute de relaxare. Daca vreti ca un brand sa va inspire incredere atunci puteti folosi albastru. Culoarea aceasta este preferata in general de catre companiile conservatoare.