Criterii după care alegem o cazare

Unde alegi să te cazezi atunci când călătorești, adesea îți marchează semnificativ experiența. Pentru a te asigura că găsești sejurul potrivit, iată câteva criterii de care să ții cont când îți alegi cazarea pentru următoarea călătorie.

Destinația

Călătorești pe plan intern sau internațional? Într-un oraș cunoscut sau în care nu ai mai fost? Cum este geografia – urbană, de coastă, montană? Destinația ta va juca un rol important în alegerea locului unde înnoptezi. Dacă vizitezi o zonă rurală sau un sat mic de la malul mării, este posibil să existe mai puține opțiuni fezabile pentru hoteluri, dar ar putea exista o selecție mai largă de închirieri de case sau apartamente. Dacă vizitezi un oraș mare, opțiunile vor fi numeroase. De exemplu dacă alegi un oraș montan, cum este Brașovul, cea mai bună variantă pe care o poți alege, cu toate dotările necesare inclusiv jacuzzi este un apartament Brașov Sweet Retreat.

Bugetul

Bugetul va juca probabil cel mai mare rol în alegerea locului în care dorești să stai în timpul vacanței. Ia în considerare suma totală de bani pe care ești dispus să o cheltui în timpul călătoriilor. Câți din acești bani ești de acord să aloci pentru cazare? Cât vrei să plătești pentru siguranța , confortul și facilitățile pe care le vei avea? Dacă ai un buget mai mic, optează pentru pensiuni sau o cameră închiriată într-un apartament sau acasă. Dacă bugetul tău este mai mare, poate te gândești la un hotel de lux sau un apartament cu multe facilități.

Dorința de confort

Cât de important este pentru tine confortul din timpul călătoriilor? Diferite spații de cazare sunt dotate cu facilități și servicii diferite. Hotelurile oferă facilități precum mese în cameră, spălătorie, articole de toaletă, asistență medicală, WiFi, transferuri de la aeroport și parcare gratuită. Este posibil ca închirierea unui apartament sau casă să nu garanteze conexiunea la internet, dar acestea includ deseori gustări de la gazdă, cum ar fi prăjiturele de casă, vin sau o recomandare de carte sau de locuri mai puțin cunoscute care merită vizitate. În general, hostelurile nu le oferă oaspeților articole de toaletă sau prosoape, dar oferă hărți ale orașului, mese în stil familial și reduceri incredibile la activități precum tururi cu ghid sau concerte.

Compania din timpul călătoriei

Însoțitorii de călătorie – sau lipsa acestora – pot avea un efect mare asupra locului în care vei dori să stai. Dacă pleci cu familia și copiii, este de înțeles să alegi un loc de cazare cu multe facilități pentru a fi sigur că îi poți mulțumi într-o oarecare măsură pe toți. În cazul în care călătorești singur, din diverse motive, depinde de felul tău de a fi ce cazare vei alege. Dacă ești genul mai retras și introvertit probabil vei alege o cameră de hotel unde te poți retrage fără să te deranjeze nimeni. Dacă însă ești foarte sociabil și îți place să îți petreci timpul alături de oameni, hostelul este ceea ce te va bucura cu siguranță.  Dacă vei fi alături de persoana iubită și vrei un spațiu romantic, retras, un hotel de lux sau un apartament privat s-ar potrivi de minune .

Când alegi cazarea perfectă ține cont de tot ceea ce îți place și te bucură, dar și de lucrurile care îți displac total pentru a putea fi atent la ce este de evitat.

“Lumea este o carte, iar cei care nu călătoresc citesc doar o pagină” – Sf. Augustin