Criterii de selectie pentru cele mai bune materiale de constructii

Criterii de selectie pentru cele mai bune materiale de constructii

Odata cu procesul iminent de dezvoltare al societatilor si construirea unei case sau a unui complex de apartamente a devenit tot mai complexa. Materialele utilizate, elementele de design dar si procedurile care trebuie respectate fac acum parte integrata dintr-un proces complex.

Plecand de la alegerea materialelor si pana la compartimentarea locuintei, toti clientii isi doresc sa beneficieze de calitate sporita pentru constructie. Bineinteles, alaturi de manopera resursei umane din constructii, materialele joaca un rol esential in formarea unui ansamblu final armonios si durabil.

Pentru construirea locuintelor se utilizeaza fie caramida, fie BCA. Ambele tipuri de resurse materiale au propriile avantaje iar daca doriti sa vizualizati cu atentie conditiile de depozitare, caramida Cluj Napoca va pune la dispozitie toate informatiile necesare despre formarea produsului, conditii de mentinere a calitatii si standarde de utilizare. In cadrul acestui articol ne propunem sa va oferim avantajele principale despre utilizarea de caramida in constructii. Ramai alaturi de noi!

Avantajele caselor de caramida

Modul in care materialul de caramida este manageriat pe santier, de la depozitare si pana la structurare, are un impact direct asupra rezistentei viitoare a locuintei. In acelasi timp, mortarul utilizat valideaza realizarea legaturii intre blocurile de caramida, fie ca vorbim despre cele pline sau cu goluri.

O casa care este construita pe baza de caramida prezinta o rezistenta ridicata in fata unor conditii climatice subrede, clientul nefiind pus in situatia de a grabi executarea lucrarilor. Este foarte important de mentionat ca pentru a preveni infiltratiile, constructorii trebuie sa realizeze finisajele exterioare, chiar daca nu cele definitive.

Avand in vedere procedurile avansate de realizare a blocurilor de caramida, la fel si procesul termic prin care aceasta trece, produsul final este rezistent si ofera constructiei o buna izolare fonica. Acest element incanta cu siguranta toti clientii care isi doresc o casa linistita indiferent de zona de amplasare. Un alt element important este rezistenta in fata incendiilor.

Datorita caracteristicii sale primare (este ignifuga), caramida nu propaga dezvoltarea unui incendiu si este non-daunatoare mediului. Fiind realizata din argila si ardezie, materialul caramida se completeaza perfect cu mediul inconjurator, utilitatea acesteia in amenajarea altor spatii (precum borduri) fiind o buna alegere.

In functie de rezistenta si soliditatea structurii de rezistenta, casa din caramida poate avea un numar mai mare de etaje, totul depinzand de maiestria si calitatea manoperei echipei de constructii.

Costuri mai ridicate pentru caramida?

In concurenta cu materialul BCA, caramida poate avea uneori preturi mai ridicate de achizitie. Acest aspect modelaza de multe ori modul de raportare al clientilor la acest material. Insa, indiferent de alegerea dumneavoastra in ceea ce priveste utilizarea unui material sau al altuia, trebuie intotdeauna sa tineti cont de cateva elemente esentiale in construirea unei locuinte.

Durabilitatea este unul dintre acestea deoarece, o casa poate si trebuie locuita de mai multe generatii de persoane pentru a putea asigura functionabilitate. Chiar daca reconditionarile si reamenajarile pot fi iminente pe parcurs, structura de rezistenta trebuie sa fie solida. Aspectul si compartimentarea sunt doua elemente complementare care trebuie si ele prioritizate de catre client. Alegeti intotdeauna calitatea!