Cree lanseaza a doua generatie de leduri COB

Cree lanseaza a doua generatie de leduri COB

Compania Cree a anuntat lansarea celei de-a doua generatii din seria de leduri CXA High Density (COB), cu primele 2 produse oferind suprafete de emisie de 6 si respectiv 9 milimetri (LES). Esti in cautare de proiector LED la un pret fara concurenta? Intra pe Lanterne.ro!

Mai mult decat atat, aceasta familie de leduri (CXA2) ofera iluminare de tip solid state SSL si o imbunatatire a performantei de pana la 40%, fata de prima serie a acestei familii de leduri.

Paul Scheidt, leader de marketing pentru produse la Cree, a spus ca noile leduri pot oferi “cei mai multi lumeni pentru cel mai mic spatiu din industrie”. Incercand sa facem o analogie corecta, Scheidt declara cu alte cuvinte ca un led de tip COB de 9 mm, poate livra o putere de iluminare (lumeni) cat pot livra 6 becuri normale de 60 de watti.

Cei de la Cree au anuntat prima tehnologie de tip High Density si linia de produse CXA in Septembrie 2013, incepand cu un produs (led) de 9 mm.

La inceputul anului 2014, compania si-a extins linia high density, oferind leduri cu suprafete de 6, 12 si 19 mm si au introdus totodata conceptul de factor de control optic (OCF). Un OCF ridicat este direct proportional cu o suprafata mica (LES), asigurand o raza centrala de mare putere (CBCP), pentru iluminarea directionala.

Produsele de 6 si 9 mm conduc piata.

Primele leduri din seria CXA2, sunt cele de 6mm (CXB1310) si cele de 9 mm (CXB1520). Ambele asigura optiuni diverse pentru designerii de produse, inclusiv substituirea directa (inlocuirea) unui led dintr-un anumit produs, pentru a asigura o putere de output de iluminare mai mare sau pentru a micsora amprenta produselor, in timp ce acestea isi pot mentine acelasi output de putere.

Ledul original CXA1310 de 6mm, asigura o putere maxima de 1450 de lumeni la 18w, in timp ce noul CXB1310 poate opera la 24w si asigura o putere de iluminare de pana la 2717 lumeni.

La un echivalent de putere de 1450 de lumeni, putem spune ca ledul din noua familie opereaza consumand cu 39% mai multa putere (watti).

Noul CXB1520 poate livra 5273 lumeni la 48 de watti consumati, in timp ce mai vechiul CXA1520 are o putere maxima de 2622 de lumeni si 31 de watti.

Prin comparatie, noua serie (la 2622 de lumeni livrati) consuma cu 42% mai putina putere, este extraordinar. In acelasi timp, output-ul de putere de iluminare (lumenii efectivi) este aproape dublu.

Ceea ce era in trecut posibil folosindu-se suprafete si platforme mult mai mari, ce consumau si mai multi watti, este acum posibil prin seria VF de produse Specification Grade Luminaire Downlight, folosindu-se ledurile de la CREE, respectiv modelul CXB1520.

Eficienta inalta a acestora permite companiilor si designerilor sa-si modifice produsele existente sau sa conceapa altele noi, mult mai eficiente din punct de vedere energetic, mai prietenoase cu mediul inconjurator (deci si ECO) si in acelasi timp, asigurand o putere de iluminare mai mare decat a generatiilor de produse anterioare.