Cont doterra pentru beneficiul tău

Pe site-ul psihoterapeutei Diana Gubas îți poți crea un cont doterra și poți beneficia de un pachet de înscriere care include mai multe uleiuri esențiale, difuzoare și alte produse încântătoare. Singura condiție este de a plăti o taxă de 23,7 euro și beneficiezi de o reducere suplimentară pentru produsele incluse în pachet.

Taxa trebuie plătită la crearea contului și atunci vei primi și broșura cu informații despre uleiurile esențiale și despre alte produse. De asemenea, la pachet poți adăuga orice produse din subcategorii, chiar și la prețurile cele mai mici. Urmează cei 6 pași de pe site și apoi finalizează și activează programul de loialitate LRP. 

Aromaterapia este o modalitate de a menține și îmbunătăți sănătatea și aspectul, bazat pe inhalare și masaje cu substanțe volatile. Oamenii au început să facă tămâie cu mult timp în urmă. Vechii egipteni știau cum această aromă schimbă starea mentală și fizică a corpului. Parfumerie și medicină, cosmetice și ritualuri funerare (îmbălsămarea corpului) – acestea sunt domeniile în care locuitorii acestei țări au folosit aromaterapia. Era începutul practicilor de aromoterapie. 

Cu toate acestea, la acel moment, oamenii nu învățaseră încă să extragă uleiuri esențiale. Dar arheologii au găsit tabele de lut în morminte, care spun despre importul de uleiuri de tuia și chiparos din alte state, ceea ce înseamnă că alte popoare știau deja secretele obținerii substanțelor medicinale. În lumea modernă, aromoterapia este studiată activ, cercetările sunt în curs de desfășurare și noile sale posibilități se deschid în continuu.

Cum acționează uleiurile esențiale asupra corpului?

Uleiurile acționează asupra corpului uman nu numai datorită mirosului lor, ci și datorită formulei lor chimice.  Uleiurile aromatice au o gamă largă de efecte terapeutice, deoarece conțin multe substanțe active. Se întâmplă adesea ca un eșantion să combine mai multe proprietăți. 

De exemplu, uleiul esențial de portocale ridică starea de spirit, ajută la pierderea în greutate, tonifică, îmbunătățește imunitatea și dezinfectează. În funcție de uleiurile alese, acestea ajută la dezinfectarea camerei, tonificarea sistemului nervos și relaxare. Procesul de încălzire nu trebuie să fie prea lung. Timpul maxim de expunere este de două ore, iar minimul este de 15 minute. Pentru cele mai bune rezultate, ar trebui să urmezi câteva reguli. Este important să ventilezi bine camera înainte de o sesiune de aromoterapie și să menții ferestrele închise în timpul procedurii. Cantitatea maximă de ulei esențial este de 3-5 picături pe 2 linguri de apă.

Aromaterapia este una dintre cele mai frecvente tratamente pentru bolile sezoniere. Procedura reduce inflamația, edemul, crește fluxul sanguin către membrana mucoasă a nasului și gâtului și ajută la ameliorarea tusei. Alte posibilități includ: îmbunătățirea stării psihologice și emoționale, stimularea activității mentale, vindecări accelerate, efectul antibacterian și antiviral.

În timpul sezonului rece și gripal, mirosurile pot fi inhalate nu numai pentru a combate bolile, ci și pentru a le preveni. Pentru sistemul nervos se utilizează uleiurile cu efect sedative, cum ar fi bergamotă, grapefruit, oregano, ylang-ylang, cedru, balsam de lămâie, paciuli, chimen, tămâie. Pentru efectul de tonifiere se folosesc uleiuri precum, cuișoare, ylang-ylang, camfor, calamus, portocală, scorțișoară, cimbru, copaiba. Pentru stimulare utilizează uleiuri precum Busuioc, lemongrass, mentă, rozmarin, cimbru, turmeric.