Componentele refurbished – de ce ar trebui sa le cumperi

Componentele refurbished – de ce ar trebui sa le cumperi

Computerele desktop, laptop-urile sau de ce nu smartphone-urile refurbished (dar si alte echipamente electronice) sunt device-uri cumparate de anumiti clienti si trimise inapoi la producator pentru a fi reparate sau inlocuite, producatorii punandu-le ulterior din nou in vanzare.

Esti in cautarea unui magazin calculatoare refurbished in Bucuresti? Il poti gasi pe cel mai bun, accesand site-ul DiablosComputer.ro !

Daca doresti sa faci economii semnificative cumparand un produs refurbished, ce ar trebui sa cauti mai exact? Si ce se intampla daca vei intampina probleme si ceva merge prost? La aceste intrebari vom incerca sa raspundem mai jos.
In mod surprinzator, doar 5% dintre produsele ce se intorc la producatori au cu adevarat probleme hardware, estetice sau de alta natura, potrivit unui studiu din 2011, condus de firma Accenture.

Unele laptop-uri refurbished sau alte produse, nici macar nu au fost atinse de clienti si s-au intors la producator pentru faptul ca acestia s-au razgandit cu privire la achizitie sau pentru ca firma ce livra produsul respectiv a lovit cutia in timpul transportului.

Pot fi o multitudine de motive, pentru care un produs se poate intoarce inapoi la producator, dar aceste motive nu sunt neaparat defectiuni reale ale produselor. In astfel de situatii, retaileri majori asa cum ar fi BestBuy, trimit produsele la un centru de reparatii autorizat, pentru inspectie, reparatii si repackaging (re-impachetare).

Pentru un consumator obisnuit, economiile pot fi consistente. De exemplu, un iPad Air de 64 Gb nou, se vinde retail la pretul de 600 de dolari, dar printr-un program de refurbishing de pe website-ul oficial Apple, il poti gasi la pretul de 509 dolari, cu aproape 100 de dolari mai ieftini.

La unele produse high-end, asa cum ar fi televizoarele lcd de ultima generatie, pretul poate scadea cu pana la 50%, iar asta se va simti cu siguranta in buzunarul tau, mai ales daca produsul era unul foarte scump.

Kylie Wiens, CEO la site-ul de reparatii iFixit, crede ca achizitionarea unui pc refurbished este o idee foarte buna, chiar si daca nu cauti neaparat un chilipir. “Fiecare pc pe care mi l-am cumparat pana acum, a fost de fapt un refurbished”, declara Kylie.

Electronicele refurbished se intorc deja de la un tehnician profesionist care le-a verificat si testat amanuntit, asa incat acestea pot functiona uneori chiar mai bine decat unele noi, care nu au fost nici macar aprinse.

In acelasi timp, costa mult mai putina energie, materiale si timp sa reconditionezi un pc deja existent, decat sa produci unul nou, de la 0.

Oamenii isi doresc in general produse noi, nestiind ca diferentele dintre un refurbished si un produs nou, sunt practic inexistente in ziua de astazi. Practic, cumperi un pc aproape nou, nefolosit, testat in amanunt de cei mai buni profesionisti de la firma producatoare, la un pret mult mai mic.

Din fericire, la nivel global, se constata o schimbare a ideilor preconcepute despre produsele refurbished, cumparatorii fiind dispusi din ce in ce mai mult sa cumpere astfel de produse, in detrimentul unora noi.