Ciobanescul German si mancarea

Ciobanescul German este o rasa de caine raspandita la ora actuala aproape peste tot in lume. Este un caine care are calitati fizice extraordinare. Constitutia sa este robusta, cu oase puternice, personalitate fizica si psihica bine conturata. In alimentatia lui, cand este pui, e bine sa il obisnuiesti sa manance intr-un singur loc, in hol sau in bucatarie.

Hrana ideala pentru un caine de talie mare care este inca micut este Acana Puppy Large Breed. Aceasta hrana este o mancare uscata super-premium conceputa special pentru cateii de talie mare aflati in perioada de crestere.
Perioada de crestere este una sensibila la caini, fiind nevoie de o alimentatie bogata in proteine pentru a sustine dezvoltarea rapida a masei musculare si in acelasi timp limitata in carbohidrati pentru a mentine o greutate optima.

Pana la varsta de un an, cainii trebuie sa beneficieze de hrana pentru juniori. La aceasta varsta poti introduce in alimentatia lor si hrana uscata, tot pentru juniori. Grauntele unei astfel de hrane sunt mai mici ca si dimensiuni fata de cele ale hranei pentru caini adulti.

Prin compozitia bogata in proteine Acana Puppy Large Breed asigura catelului aceeasi varietate alimentara pe care ar gasi-o si in salbaticie iar cantitatea redusa de carbohidrati asigura echilibrul animalelor care astazi au nevoi energetice mai scazute.

Este important ca alimentatia si cantitatea de hrana sa fie suficienta. Se stie ca un caine este agresiv atunci cand ii este foame. Trebuie sa oferiti suficienta hrana cainilor pentru a-i mentine mai vigilenti si a nu le dezvolta agresivitatea. Mai ales daca ai un caine de paza, cum sunt si cainii din rasa Ciobanesc German, lipsa acestui fapt cauzeaza probleme comportamentale.

Cand este pui, orice caine trece prin acea perioada de dresare mai aprofundata. Pe langa ca il vei invata sa manance intr-un anume loc, mai sunt cateva aspecte de care trebuie sa tii cont. Cat timp este mic, trebuie sa ii pregatesti un loc unde sa-si faca nevoile.

Ulterior il vei invata sa faca afara. Acest loc este ideal daca este fixat in baie, dar sa aiba mereu acces. Asigura-te ca lasi mereu usa intredeschisa. In ceea ce tine de dresaj si comenzi, trebuie sa fie invatat de mic sa asculte, si sa nu il rasfeti cand nu este cazul.

Ai grija de cainele tau si nu uita ca daca o alimentatie este corecta, toate celelalte beneficii vor veni de la sine.