Cine a ajutat-o pe Vanessa Youness sa invinga SM?

Cine a ajutat-o pe Vanessa Youness sa invinga SM?

Vanessa Youness Amal dupa cum bine stim cu totii, a reusit sa invinga o boala despre care se spune ca nu are leac, si anume scleroza multipla.

Istoric, recunoasterea SM are loc din 1868, cand initial neurologul Jean-Martin Charcot a tinut prelegeri despre aceasta boala (MSAA, 2013). Inconjurarea si protejarea componentei proeminente a celulelor nervoase, numite axoni, este o teaca de mielina formata din tesut gras.

In SM, aceasta acoperire a celulelor grase este atacata periodic de propriul sistem imunitar al organismului. Deteriorarea mielinei are ca rezultat acumularea de tesuturi cicatrice (o afectiune numita scleroza; deci denumirea de scleroza multipla), intrerupe semnalele nervoase (mesagerie) si duce astfel o serie de probleme neurologice si consecinte grave asupra sanatatii.

Desi inca nu a fost identificata o cauza precisa a acestei boli, unii oameni de stiinta cred ca poate fi un virus cu actiune lenta, cu un factor necunoscut in componenta genetica a unei persoane (care este inactiva de mai multi ani).

Scleroza multipla este cea mai frecventa boala neurologica cronica a tinerilor australieni, care afecteaza aproximativ 20.000 din populatie. Cel mai frecvent este diagnosticat intre 20 si 50 de ani. Varsta medie a diagnosticului este de 30 de ani. Este mai frecventa la femei, raportul fiind acum aproximativ trei femei la fiecare barbat si aceasta incidenta la femei este in crestere.

In ceea ce priveste simptomele, acestea difera de la pacient la pacient, in functie de locul in care are loc inflamatia. De regula, simptomele includ probleme de vedere, slabiciune, probleme ale vezicii urinare, furnicaturi si intepaturi, dificultati ale functiilor cognitive, oboseala sau intoleranta la caldura.

Dupa cum se poate vedea, discutam despre o afectiune complicata, care cu siguranta atunci cand este diagnosticata, provoaca un adevarat soc emotional pentru persoana aflata in cauza.

Vaness Youness Amal avea doar 22 de ani atunci cand a primit cruntul diagnostic, in perioada in care se specializa in chirurgie reconstructiva posttraumatica. Totul a inceput cand a cazut inconstienta intr-o seara, si nu si-a mai recapatat decat a doua zi cunostinta.

A mers de urgenta sa isi faca un RMN asa cum ar face orice persoana, insa diagnosticul de care a avut parte, a fost cel pe care nimeni nu doreste sa il auda: scleroza multipla.

Pentru orice persoana aflata in floarea vietii, sa primeasca un asemenea diagnostic este un adevarat soc. Vanessa Youness insa a ales sa lupte pentru sanatatea si pentru viata ei, si sa se vindece.

Alaturi de ea a fost doctorul Stefan Stangaciu, cel care este atestat in acupunctura, apifitoaroma terapie, formator in apiterapie. De-asemenea, doctorul Stefan Stangaciu este presedinte al Societatii Germane de Apiterapie, precum si cea de presedinte al Societatii Romane de Apiterapie.

Acest doctori i-a promis ca nu va permite ca Vanessa Youness sa ajunga intr-un carut cu rotile din cauza bolii. I-a recomandat un protocol de tratament, care a ajutat-o sa se vindece.

Dupa aceea, dr. Vanessa Youness a demarat unele proiecte de antreprenoriat social, si a lansat chiar si cartea “Tratamentul pas cu pas al Scerozei Multiple prin ApiFito Terapie”, in care este descris protocolul de tratament pe care ea l-a urmat, si care a ajutat-o sa se vindece.