Cele mai cunoscute tipuri de chitare

In afara de chitara acustica sunt si alte tipuri de chitari. Tehnic vorbimd exista o varietate de chitari dar sunt doua tipuri majore.

Tipul de chitara pe care vreti sa il alegeti va influemta cu mult genul de muzica la care vreti sa fiti mai buni, insa daca vreti sa cantati in mai multe stiluri atunci e  bine sa incepeti cu chitara acustica cu strune de fier. Ele va vor face degetele mult mai puternice.

Chitara electrica are nevoie de putin mai putina putere pentru a apasa strunele si prin urmare daca vreti sa cantati la amandoua chitarile inepeti cu cele acustice.

Chitara acustica este cea cu strune de naylon, denumita si chitara clasica. Daca vreti sa invatati sa cantati la chitara clasica atunci veti afla ca o mare parte din muzica clasica e compusa pentru chitara care are strune de naylon. Atat genul de muzica flamenco cat si celelalte tipuri de muzica sunt cantate la o chitara clasica.

Diferentele majore intre tipul acesta de chitara si cea acustica este capatul sau care este mai larg.

Tipul acesta de chitara permite si utilizarea ei pentru mai multe stiluri muzicale si este o foarte buna alegere in momentul in care va incepeti calatoria in muzica. Datorita si faptului ca volumul de sunete de iesire este mai mare comparativ cu sunetele produse de chitara clasica sunt mult oameni care o prefera.

Chitara electro acustica este undeva intre cea acustica cu strunele de fier si cea electrica. Diferenta intre ele este ca cea electrica sau acustica poate sa fie unita la un amplificator electric.

Acestea au si un dispozitiv aparte denumit traductor electromagnetic care poate capta vibratia sunetelor si care permite amplificarea. Chitarile electrice si acustice au ca avantaj miscarea.

Comparativ cu situatia in care aveti un microfon indreptar spre voi cu aceste chitari va puteit plimba fara nicio grija. In cazul in care planificati sa cantati spre scena si vreti sa va simtiti bine in muscari atunci cele mai bune alegeri sunt chitarile electrice si acustice.

Chitara electrica este speciala. Cei mai multi chitaristi incepatori abia asteapta sa puna mana pe chitari electrice si experienta este de obicei frumoasa. Sunt doua deosebiri intre chitara electrica si cea acustica.

Chitara electrica are un corp mult mai greu pentru ca corpul este facut din lemn solid. Trebuie sa se amplifice electronic pentru a fi auzita. Aceasta trebuie sa fie unita prin fire de la amplificator.

Chitarile electrice sunt mult mai scumpe comparativ cu cele acustice pentru ca au nevoie de un amplificator si de un fir insa lista cu echipamentul poate sa fie nesfarsita.

Un alt tip de chitara este Ukulele. Chiar daca pare o jucarie aceasta este un instrument in toata regula. Este de multe ori abreviat uke si are 4 strune de naylon.

Din aceeasi gama cu acest instrument sunt si guitarele, banjo, harp ukulele, tahitian ukulele, resonator ukulele si electric ukulele.

Chitara acustica bass este asemanatoare cu una de forma obisnuita numai ca are grifful mai lung si de asemenea are doar 4 coarde. Se acordeaza ca si cea electrica.