Ceasul auriu de bărbați – se mai află în tendințe?

Ceasul auriu de bărbați - se mai află în tendințe?

Părerile despre ceasurile aurii au fost dintotdeauna împărțite, unii bărbați considerându-le prea evidente și excesiv de sclipitoare, în timp ce alți bărbați le consideră elegante și chiar o expresie a gusturilor alese. Unii iubitori de ceasuri – deși apreciază design-ul unui ceas auriu – se feresc să poarte un astfel de model, deoarece de-a lungul timpului, ceasul auriu și-a format renumele de ceas pentru oamenii opulenți.

Totuși, anumite modele de ceasuri aurii sunt extrem de elegante și discrete și contravin convingerii generale că aceste ceasuri ar fi neplăcute și opulente. Ceasurile cu o carcasă subțire aurie și o curea cafenie sau maro închis pot arăta elegant, fără a atrage în mod deliberat prea multă atenție asupra design-ului auriu.

Ceasul auriu – se bucură în continuare de popularitate

Dintotdeauna, ceasurile aurii au constituit un subiect amplu dezbătut printre iubitorii de ceasuri și, în general, printre toți cei care acordă o mare atenție respectării codurilor vestimentare.

De exemplu, în anul 2010, Columbia Business School și-a sfătuit studenții din primul an să nu participe la evenimente de recrutare purtând ceasuri aurii, deoarece convingerea era că acestea sunt percepute ca fiind neplăcute. Școala a sugerat că ceasurile argintii ar fi o alternativă mai bună.

În ciuda stigmatului care a fost plasat asupra ceasurilor aurii, acestea s-au bucurat dintotdeauna de o mare popularitate. În general, iubitorii de ceasuri se feresc să poarte ceasuri aurii stridente și exagerate, însă ceasurile aurii subtile și elegante au fost tot timpul în centrul atenției. Cu alte cuvinte, totul se reduce la designul ceasului.

Designul este cel care dictează felul în care este perceput un ceas. Ceasurile aurii sunt la fel ca orice alte ceasuri, asta însemnând că unele sunt foarte evidente, iar altele sunt conservatoare și sofisticate. Modelul de ceas bărbătesc Tissot Tradition T063.637.36.037.00 T este un exemplu de ceas cu carcasă aurie elegantă și discretă.

Există anumite ceasuri aurii care sunt atât de simple și de elegante în designul lor încât nimeni nu le-ar putea acuza vreodată că sunt exagerate. Modelul de ceas bărbătesc Tissot Tradition T063.637.36.037.00 T care prezintă o carcasă din aur roz are o atractivitate atemporală, subtilă și elegantă. Iată că asocierea ceasurilor aurii cu opulența și lăudăroșenia este doar o generalizare nedreaptă.

Ceasurile aurii vor fi mereu în tendințe

Întotdeauna vor exista oameni care au prejudecăți față de ceasurile aurii și, din nou, vor exista și oameni care gravitează doar spre aceste modele de ceasuri. Un lucru este totuși cert, și anume ceasurile aurii nu vor dispărea prea curând.

Acestea sunt purtate îndeosebi la ținute elegante, formale, dar uneori sunt purtate și la piese vestimentare mai casual. Bărbații care doresc să impresioneze printr-o ținută formală impecabilă optează adesea pentru un ceas cu carcasă aurie, având grijă să mențină la minimum celelalte accesorii.

Un ceas auriu va arăta minunat la un costum negru, dar cei care au gusturi mai sofisticate, tind să poarte ceasul auriu la piese vestimentare în nuanțe de gri, albastru închis, bej și crem. În afară de culoarea carcasei, culoarea și designul curelei dictează în mare măsură alegerea ținutelor vestimentare, precum și tipurile de evenimente la care se poate purta acel model de ceas.