Cea mai buna ingrijire pentru bebelusul tau

Cea mai buna ingrijire pentru bebelusul tau

Venirea pe lume a unui copil este un eveniment major in viata oricarei familii. El ne schimba complet viata, ne face mai responsabili si ne determina sa dam prioritate unor alte lucruri din viata.

Un bebelus are nevoie de o ingrijire speciala, iar pentru a putea duce la indeplinire totul ai nevoie de informatiile corecte din acest domeniu. Pe langa cele oferite de medicul lui pediatru, poti gasi multe informatii utile despre bebelusi in presa de specialitate si chiar pe internet. E bine sa fiti informati din timp in legatura ce ceea ce ii trebuie bebelusului vostru, inca inainte de venirea acestuia pe lume.

Primele luni care urmeaza dupa nastere sunt grele pentru ca atunci se va confrunta cu colici si veti avea nevoie de timp pentru a va obisnui cu noul statut de parinti. Practic, atentia pe care trebuie sa i-o acordati este de 24 de ore, caci multe se pot intampla la inceput, atunci cand corpul lui este firav si in plina dezvoltare.

Alaptarea naturala este foarte importanta atunci cand un copil se naste deoarece laptele matern ii va oferi substantele necesare corpului, dar o va feri si pe mama in viitor de cancerul mamar. Se stie, din punct de vedere stiintific, faptul ca alaptatul la san are importanta majora inclusiv pentru mama.

In plus, alaptarea naturala ii fereste pe parinti de cheltuieli destul de mari cu laptele praf, in fiecare luna. In diversificarea meniului bebelusului vostru trebuie sa tineti seama si de parerea specialistilor in domeniu. Introducerea unor alimente necorespunzatoare in meniul lui se poate dovedi periculoasa pentru el.

Daca el are probleme de sanatate, nu ii dati medicamente, oricat de inofensive ar parea ele, fara a nerge la medicul pediatru pentru o consultatie amanuntita a copilului. Ignoranta se poate dovedi foarte periculoasa, iar copiii mici pot face alergii sau pot avea probleme cu asimilarea unor substante medicamentoase in viitor.

Bebelusii trebuie îngrijiti cu mare atentie in special in primele luni de viata deoarece corpul lor se dezvolta si este mult mai sensibil. In plus, sistemul imunitar nu este inca destul de puternic pentru a face fata cu bine virusurilor si diversilor agenti patogeni care le ameninta organismul inca firav. Alimentatia lor e foarte importanta si trebuie sa includa toate nutrimentele si vitaminele necesare unei bune dezvoltari a organismului lor. Astfel vor fi evitate posibilele probleme de sanatate ce pot sa apara in timp.

Un plan bine pus la punct si un program de alimentatie detaliat reprezinta avantaje enorme de care puteti beneficia in efortul sustinut de ingrijire a bebelusului vostru. Dupa nastere e important sa respectati intocmai indicatiile medicului pediatru  pe care l-ati ales pentru copilul vostru astfel incat sa ii asigurati o alimentatie corespunzatoare si o dezvoltare pe masura. Nu ignorati nimic din ceea ce este recomandat atunci cand vine vorba de bebelusul vostru si ii veti asigura o copilarie ferita de boli si complicatii inutile.

Niciodata nu e bine sa va grabiti sa ii administrati un tratament care nu e psrescris de specialisti si nici sa  recurgeti la leacuri empirice despre care vi s-a spus ca ar functiona.  Problemele si  bolile difera de la un copil la altul si ar fi bine sa stiti ca riscati mult daca ignorati indicatiile unui medic privind tratamentele si vaccinarile pentru bebelusi si copii. Asadar,  preventia si grija reprezinta avantaje certe atunci cand vreti sa aveti un bebelus sanatos.