Ce trebuie sa stiti daca inchiriati o masina?

Ce trebuie sa stiti daca inchiriati o masina?

Daca intentionati sa calatoriti la Cluj Napoca de exemplu din strainatate, sau chiar si dintr-unul din marile orase ale tarii, cel mai probabil veti lua in calcul ideea de a calatori cu avionul.

Este firesc sa doriti sa calatoriti cu avionul spre Cluj Napoca, in conditiile in care o calatorie cu avionul dureaza mult mai putin decat o calatorie cu autocarul sau cu masina personala. De exemplu, o calatorie de la Madrid la Cluj poate dura in jur de 3 ore, in timp ce o calatorie cu masina personala sau cu autocarul poate dura mai bine de 48 de ore. Aici sunt incluse opririle de la frontiere, oprilile din parcari, etc. Deci, este mult mai indicat sa calatoriti cu avionul.

Ei bine, probabil va veti intreba cum trebuie sa procedati intr-un oras atat de mare fara masina. Cu siguranta se gasesc solutii. Daca alegeti aceasta varianta de calatorie, puteti cauta cele mai bune masini de inchiriat Cluj.

Incepand de la masini economice si care au preturi foarte mici de inchiriat, puteti alege sa inchiriati masini din gama de lux. De-asemenea, daca sunteti fani ai SUV-urilor, puteti inchiria chiar si o astfel de masina, pentru perioada petrecuta in capitala ardealului.

  1. Indiferent de necesitatile si de bugetul alocat inchirierii masinii, este foarte important sa luati in considerare cateva detalii foarte importante, inainte de a inchiria masina. Veti descoperi in continuare ce trebuie sa stiti daca inchiriati o masina in Cluj Napoca.
  2. Daca rezervati online, acordati doua minute si cititi cu atentie termenii si conditiile inainte de a confirma rezervarea. Daca rezervati la telefon, intrebati agentul despre taxe si restrictii. Asigurati-va ca intelegeti conditiile rezervarii.
  3. Daca rezervati online intrebati despre politica No-Shows, cat timp va ramane masina daca ramaneti in trafic in drumul pentru a ridica statia sau daca zborul dvs. are intarziere.
  4. Asigurati-va ca furnizati numarul dvs. de zbor companiei de inchirieri auto, in special in sezonul inalt si in zilele de sarbatoare nationale pentru a evita situatiile in care ajungeti la biroul de inchiriere si masina pe care ati rezervat-o nu mai este disponibila. De obicei, companiile de inchirieri auto nu blocheaza masina mai mult de o ora daca nu a fost furnizat un numar de zbor.
  5. Obtineti intotdeauna un numar de confirmare si ora de sosire programata. Acest lucru va proteja, de obicei, rezervarea in cazul in care zborul este intarziat.
  6. Cu exceptia cazului in care stii exact de cate zile ai nevoie de masina, se recomanda sa inchiriezi intotdeauna masina pentru un numar minim de zile permis si sa intrebi daca poti prelungi. Intrebati cu cat timp trebuie sa informati compania si cat va costa.

Pentru rezilierea contractului de inchiriere inainte de termenul dorintei clientului, companiile nu returneaza zilele ramase de inchiriere. Desigur, intoarcerea masinii cu intarziere te poate costa si tu. Multe companii de inchiriere de masini va ofera doar o perioada de gratie de 59 de minute inainte de a incepe sa ridice taxele de intarziere.

  1. Asigurati-va ca insotitorul de check-in inspecteaza corpul masinii in prezenta dvs. si ca sunteti de acord cu privire la orice avarie.
  2. Examinati cu atentie acordul dvs. de inchiriere si alegeti inchirieri auto premium pentru vacantele dvs. in Romania!