Ce trebuie să știi despre suplimentele de colagen?

Ce trebuie să știi despre suplimentele de colagen?

Colagenul este responsabil pentru mai multe funcții biologice, dintre care una este suportul structural al țesutului conjunctiv, mușchilor și pielii. Colagenul este proteina responsabilă pentru elasticitatea pielii. De asemenea, joacă un rol în sănătatea articulațiilor și a oaselor.

Corpul uman produce în mod natural colagen. Cu toate acestea, producția acestei proteine ​​încetinește în timp. Ca urmare, pielea unei persoane începe să-și piardă o parte din capacitatea de a-și recăpăta forma, un proces numit „elasticitate”. Când se întâmplă acest lucru, încep să se formeze ridurile. Deși anumite alimente, cum ar fi supa de oase, conțin colagen, persoanele care doresc o piele fără riduri sau alte beneficii pentru sănătate caută adesea suplimente pentru a-și crește aportul de colagen.

Majoritatea suplimentelor de colagen trec printr-un proces de hidroliză. Aceasta înseamnă că producătorul a divizat colagenul din supliment în peptide care facilitează absorbția și utilizarea de către organism.

Suplimentele de colagen sunt disponibile sub formă de tablete, capsule și pulbere.

Beneficiile colagenului pentru sanatate includ:

Sănătatea pielii

Suplimentele de colagen ajută la reducerea efectelor îmbătrânirii, cum ar fi prin hidratarea pielii, reducerea ridurilor și îmbunătățirea elasticității. Există, de asemenea, o îmbunătățire în combaterea afecțiunilor pielii, cum ar fi acneea.

Îmbunătățirea sănătații articulațiilor

Pe măsură ce o persoană îmbătrânește, articulațiile încep să se deterioreze. În special, cartilajul spongios al articulației începe să se uzeze. Există unele dovezi că suplimentele de colagen pot ajuta la refacerea sau prevenirea deteriorării cartilajului articular. De asemenea, utilizarea suplimentelor de colagen pot ajuta la creșterea masei musculare.

Prevenirea pierderii osoase

Colagenul este o parte importantă a structurii osoase și ajută la menținerea oaselor puternice. Pe măsură ce o persoană îmbătrânește și producția de colagen încetinește, oasele se slăbesc iar acest lucru poate duce la dezvoltarea unor boli precum osteoporoza. Astfel, suplimentele de colagen joacă un rol benefic în menținerea oaselor puternice.

Susține sănătatea inimii

Luarea suplimentelor de colagen poate ajuta, de asemenea, la susținerea unui sistem cardiovascular sănătos. Reducerea rigidității arteriale ajută la promovarea sănătății inimii.

Alte lucruri cu care colagenul poate ajuta sunt:

• Menține un intestin sănătos

• Menține o greutate sănătoasă

• Reduce anxietatea

• Îmbunătățirea stării de spirit

• Îmbunătățește creșterea sănătoasă a unghiilor și a părului

Sunt potrivite pentru vegetarieni și vegani?

Majoritatea suplimentelor de colagen nu sunt potrivite pentru vegani sau vegetarieni. Producătorii tind să le facă din oase și proteine ​​de animale.

Cu toate acestea, sunt disponibile unele opțiuni vegetariene și vegane de colagen.

O persoană poate folosi și suplimente de colagen în timp ce urmează un plan de dietă ketogenă. Similar cu opțiunile vegetariene, există suplimente de colagen special concepute pentru a susține o dietă ketogenă.

Colagenul este familiar pentru mulți datorită rolului său în susținerea sănătății și vitalității pielii. Cu toate acestea, ajută și la promovarea altor domenii de sănătate, cum ar fi sănătatea oaselor, a articulațiilor și a inimii.

Oamenii pot consuma suplimente de colagen achiziționate din magazine online, precum GrădinaSănătății.ro, iar aici pot găsi tipul de supliment care se potrivește nevoilor lor nutriționale specifice.

Pentru majoritatea oamenilor, administrarea de colagen nu va provoca efecte majore sau consecințe asupra sănătății.