Ce trebuie sa stii despre optimizarea seo?

SEO sau Search Engine Optimization reprezinta o strategie de marketing online, care are ca si principal obiectiv cresterea vizibilitatii unui website in paginile cu rezultate ale motoarelor de cautare.

In momentul in care discutam despre cresterea vizibilitatii site-ului in paginile cu rezultate ale motoarelor de cautare, ne referim clar la faptul ca site-ul trebuie sa ajunga cat mai rapid pe prima pagina cu rezultate.

Cel mai important motor de cautare este fara doar si poate Google, asa ca site-ul unei firme trebuie sa aiba o cat mai buna pozitionare in acest motor de cautare. Cu siguranta mai sunt si alte motoare de cautare precum Yahoo de exemplu, sau Bing, insa Google este cel mai renumit.

In momentul in care Google decide ca site-ul tau sa ajunga pe o pozitie sau alta in lista de rezultate, atunci tine cont de o multime de factori, printre care calitatea, relevanta si autoritatea site-ului tau in ceea ce priveste o cautare specifica.

Putem spune ca practice, prin procesul de optimizare seo, ii dai de inteles motorului de cautare Google, faptul ca site-ul tau este relevant pentru o anume cautare, si ca ar trebui ca acesta sa aiba o cat mai buna clasare, chiar pe prima pagina a rezultatelor.

Acest proces de optimizare seo incepe mai intai de toate prin stabilirea unui cuvant cheie sau cautare, pentru care se doreste ca site-ul sa apara pe prima pagina cu rezultate, iar mai apoi continua cu crearea de continut (articole seo), sau prin optimizarea articolelor deja existente, care vor trebui sa obtina relevanta pentru cuvantul cheie respectiv.

In cazul in care iti doresti sa cunosti cat mai multe informatii despre modul in care se desfasoara acest proces de optimizare seo, si chiar iti doresti sa inveti sa faci optimizare seo, poti alege sa discuti cu un specialist sau cu un consultant in domeniu, sau poti sa te documentezi dintr-un ghid optimizare seo.

In cazul in care esti antreprenor, si vrei sa apelezi la optimizarea seo ca si o strategie de marketing online, ar trebui sa cunosti trei motive esentiale datorita carora optimizarea seo este cea mai buna modalitate de a te promova in mediul online.

In primul rand, traficul de pe site-ul tau poate avea o foarte mare conversie, astfel ca dintre vizitatorii noi de pe site, o parte din ei ar putea sa fie interesati de produsele sau serviciile companiei tale, asa ca se vor putea transforma in clienti.

In al doilea rand, in momentul in care site-ul firmei tale are o pozitionare foarte buna in Google, mai exact se afla pe prima pagina, atunci credibilitatea afacerii tale va creste foarte mult, ceea ce inseamna ca vei putea avea un numar mult mai mare de clienti.

In al treilea rand, trebuie sa stii faptul ca majoritatea vizitatorilor de pe Google se uita doar pe prima pagina cu rezultate atunci cand cauta anumite produse sau servicii. In cazul in care site-ul tau este atat de bine optimizat incat se afla pe prima pagina, atunci poti avea un numar mare de clienti.

Asadar, acestea sunt in mare detaliile pe care trebuie sa le cunosti despre seo, fie ca vrei sa inveti sa faci seo, fie ca esti antreprenor.