Ce sunt ultrasunetele faciale?

Ce sunt ultrasunetele faciale?

Tratamentul facial cu ultrasunete se realizeaza in general cu un aparat ultrasunete. Terapia realizata cu ultrasunete este una din cele mai populare terapii pentru a trata zonele inestetice de pe fata cu ajutorul unor efecte termice, mecanice sau chimice.

Aceste efecte au rolul de a solicita mecanic sub forma micromasajului intern si incalzesc tesuturile determinandu-le sa sufere anumite reactii chimice care sunt favorabile organismului.

Este demonstrat ca in timp ce imbatranim pielea pierde in jur de 1% din colagen pe an. Ultrasunetele sunt utilizate din anii 1980 cu scop cosmetic si reprezinta si un tratament sigur, precis si confortabil, cu rezultate foarte bune pentru a intineri pielea. Este foarte important sa sitm ca tratamentele cu ultrasunete pentru fata vor penetra profund ajugand in tesutul adipos.

Ultrasunetele fac si o exfoliere deloc agresiva si permit si patrunderea in adancimea tesuturilor a cremelor pentru hidratare si caldura care se creaza in piele va stimula colagenul iar acest lucru va duce si la reducerea liniilor si ridurilor.

Tratamentul pentru fata cu ultrasunete are 3 efecte foarte importante: efectul termic in care caldura patrunde in zona de profunzime a pielii si stimuleaza si productia de colagen, efectul mecanic cand vibratiile de viteze mari fac un micro masaj pe piele si efectul bilogic care duce la dilatarea vaselor sangvine si la imbunatatirea circulatiei limfei si sangelui sau la relaxare musculara si la reducerea inflamarilor.

Efectele benefice pe care le au ultrasunetele la nivelul fetei sunt: permeabulitatea foarte mare a epidermei numita si sonoforeza, pentru ca undele sonice cu ajutorul unei presiuni acustice ghideaza particulele active pe care le au cremele si serumurile in profunzime, pana la 1 cm sub piele.

Un alt efect important este cel defibrozant care trateaza ridurile. Exfolierea are loc in mod neagresiv iar vibratiile sonice care au actiune deincrustanta produc si o descuamare a stratului cornos si trateaza acneea.

Aceasta terapie cu ultrasunete are roluld de a imbunatati metabolismul din celule si circulatia sangelui si amelioreaza liftingul facial, efectul este anticearcan si de asemenea dupa cateva sedinte veti descoperi si o depigmentare pentru ca se elimina automat si acumularile de melamina.

Terapia cu laser ajuta la tratarea aceneei prin eliminarea excesului de sebuum si activeaza nutritia in tesuturi si celule oferind pielii suplete si tonicitate si facand pielea sa devina mai luminoasa.

Efectul este de stimulare generala a metabolismului celular si de activare de fibroblasti necesari in scopul producerii de colagen. Se va stimula si eliberarea acumularilor de toxine in celule si transferarea acestora in limfa.

Sedintele cu ultrasunete faciale vor incepe prin tonifiere si dimachiere care va fi urmata ulterior de 15 minte de masaj realizat cu un aparat special. Sedintele de ultrasunete faciale cu creme sau cu fiole de tratament tinand cont de tipul de ten, presupun introducerea unor ingrediente active in piele cu o serie de rezultate spectaculoase.

Pentru a se obtine rezultate pe termen lung noi va recomandam sa faceti tratamente in mod regulat pe o perioada de pana la 8 saptamani.  Frecventa pentru aceste tratamente se va decide tinand cont de client si de aspectul pielii.