Ce sunt probioticele si modul in care ajuta organismul

Probioticele sunt bacteriile bune care pot fi gasite natural in organism si care ajuta la asimilarea mai multor substante nutritive, dar contribuie si la lupta contra infectiilor, avand rol de sustinere a organismului. Probioticele reprezinta microorganisme care se gasesc in flora benefica.

Ceea ce foarte putine persoane stiu este faptul ca in corp se afla intre 400 si 500 de bacterii de genul acesta. Pot fi gasite pe piele, la nivel genital, in caile respiratorii superioare, in cavitatea bucala si la nivel intestinal.

Rolul acestor probiotice este extrem de important si se recomanda ca fiecare persoana sa tina cont de obtinerea unui mediu intern favorabil pentru ca bacteriile benefice sa ramana in numarul recomandat. Probioticele sunt cele care creeaza un filtru la nivelul intestinului pentru a il proteja contra microbilor neprietenosi, au rolul de a tine infectiile existente in organism la distanta si de a limita simptomele generate de colonul iritabil.

Persoanele care au probleme in sensul acesta si nu au suficiente bacterii bune in organism din diferse motive, ar trebui sa apeleze la cel mai bun probiotic in 2020 astfel incat sa reuseasca sa mentina un echilibru la nivelul organismului.

Probioticele in sinteza de vitamine

Probioticele joaca un rol crucial in sinteza vitaminelor B1, B6, B2 si B12 dar si pentru sinteza biotinei si acidului folic. Rolul probioticelor este sa ajute la detoxifierea de substante nocive asa cum este amoniacul de exemplu, sau colesterolul si hormonii in exces.

Cum este perturbata flora bacteriana

Cei mai importanti factori care perturba flora benefica sunt antiboticele, anticonceptionalele, aspirina, corticosteroizii, ibuprofenul, indometacinul si apa clorinata, dar si anumite alimente cum sunt grasimile hidrogenate si zaharul rafinat. De aceea un numar mare de persoane necesita probiotice, avand in vedere faptul ca in literatura de specialitate este mentionat faptul ca 80 de procente din intreaga forta a sistemului imunitar se afla in intestine si in flora bacteriana.

Exista si unele categorii de persoane care vor trebui sa consume probiotice mai des. Persoanele care au probleme cu pielea, cele care sufera de alergii respiratorii, persoanele care au matreata sau infectii care reapar periodic la nivel genital, ar trebui sa ia in calcul administrarea de probiotice.

De asemenea, se recomanda probioticele si in perioada calatoriilor pentru ca au rolul de a proteja de indigestii si de a oferi protectie contra germenilor existenti in apa si in mancare si de a stabiliza sistemul imunitar. De asemenea, toate persoanele care au sindrom de colon iritabil si cele care se confrunta des cu constipatia trebuie sa consume probiotice periodic.

Efectele pozitive vor fi date de capacitatea acestor produse de a coloniza mucoasele organismului cu bacterii benefice. Sunt si situatii particulare, in cazul carora valorile terapeutice tin de efectele interactiunii dintre gazda si probiotice, fara colonizarea cu bacterii.

Importanta probioticelor este incontestabila si inca de la aparitie, medicii au continuat sa le recomande tuturor persoanelor care aveau probleme cu flora bacteriana. Este important sa fie alese cele mai bune probiotice disponibile pe piata pentru ca efectele sa fie cele dorite.