Ce sunt implanturile dentare?

Ce sunt implanturile dentare?

Un implant dentar este folosit pentru a sustine unul sau mai multi dinti falsi. Este un surub de titan care poate inlocui radacina unui dinte cand acesta din diferite motive se rupe. Iata in continuare ce trebuie sa stiti despre implanturi, inainte de a opta pentru un implant dentar in Cluj.

Sunt implanturile in siguranta si cat timp vor dura?

Implanturile sunt un tratament sigur, bine stabilit. Este probabil adevarat sa spunem ca implanturile, la fel ca dintii naturali, vor dura atata timp cat va pasa de ei.

Cat de bine aveti grija de implanturile dentare, atata timp vor rezista. Daca veti merge periodic la dentist, si veti urma sfaturile acestuia, cu siguranta durata de viata a implanturilor va fi una indelungata.

Daca nu aveti grija de implanturile dumneavoastra, acestea vor dezvolta un strat similar cu cel pe care il obtineti pe dintii naturali neglijati. Lasate netratate, aceasta poate duce la infectii ale gingiilor, sangerari, dureri si disconfort general. Ati putea obtine toate aceste probleme la fel ca si cu dintii naturali.

Daca implanturile sunt bine ingrijite si daca osul pe care sunt montate este puternic si sanatos, va puteti astepta ca acestea sa dureze multi ani. Cu toate acestea, la fel ca si in cazul altor implanturi chirurgicale (cum ar fi inlocuirea soldului), nu exista garantie de viata.

Implanturile pot fi folosite intotdeauna pentru a inlocui dintii lipsa?

Depinde de starea osului din maxilarul tau. Medicul dentist va aranja o serie de teste speciale pentru a afla cantitatea de os inca acolo. Daca nu este suficient sau daca nu este suficient de sanatos, este posibil ca implanturile sa nu poata fi plasate mai intai fara altoirea osului in zona.

Implanturile fac rau?

Plasarea unui implant este adesea mai usoara decat luarea unui dinte si se face, de obicei, folosind un anestezic local simplu. Nu veti simti nici o durere la acea data, dar, dupa o extragere, puteti simti un disconfort in timpul saptamanii dupa operatie.

Uneori medicul dentist va poate da un sedativ daca sunteti foarte nervos sau daca cazul este unul complicat. Anestezice generale sunt rareori utilizate pentru implanturi si sunt, in general, utilizate numai pentru cazuri foarte complicate.

Cat dureaza tratamentul?

Echipa dvs. dentara va va oferi un calendar dur inainte de inceperea tratamentului.

Unii dinti falsi pot fi chiar montati in acelasi timp cu implanturile (acestea se numesc implanturi imediate). Consultati echipa dentara pentru a vedea daca acestea sunt potrivite pentru dvs. De obicei, dintii falsi sunt montati dupa 3 pana la 4 luni de la punerea implanturilor. Uneori, tratamentul dureaza mai mult timp, iar echipa dentara va va putea vorbi despre timpul dvs. de tratament.

Cum ramane cu ingrijirea ulterioara?

Echipa dvs. dentara va va oferi instructiuni despre cum sa aveti grija de implantul dumneavoastra. Dentistul va poate furniza unele analgezice dupa interventia chirurgicala, sau puteti sa le cumparati pe cont propriu, pentru ca probabil veti avea nevoie de ele.

Sunt dificil de curatat dintii implantului?

Nu. Dar tratamentul ulterior este important daca aveti un implant de lunga durata si de succes. Echipa dvs. dentara va va oferi sfaturi detaliate despre cum sa aveti grija de implanturile dumneavoastra. Curatarea in jurul dintilor atasati la implanturi nu este mai dificila decat curatarea dintilor naturali. Cu toate acestea, s-ar putea sa existe zone greu accesibile si vi se va arata cum sa le curatati.