Ce sunt gentile din piele?

Ai primit acel cadou pe care il asteptai sau ai reusit sa economisesti suficient pentru a cumpara acea minunata geanta din piele pe care timp de cateva saptamani ai vazut-o agatata pe acel sideboard? Oricare ar fi cazul, stim ca daca ai o geanta din piele, aceasta va fi devenit una dintre preferatele tale, una dintre cele pe care le folosesti aproape cu tot si pe care aspiri sa dureze o viata si mai mult…

Genti din piele

Ele nu sunt nimic mai mult decat un recipient util pentru a stoca multe sau putine lucruri, in functie de dimensiune si material. Cei care ne privesc astazi sunt producatorii de piele, ai unor specii de animale, cum ar fi vaca, porcul, calul sau capra, care sunt insotite si de elemente decorative si functionale, cum ar fi manere, compartimente, culori si forme, in functie de tendintele modei momentului.

Gentile din piele ca si concept exista inca de pe vremea preistoriei, dupa cum se poate observa in picturile rupestre gasite in interiorul pesterilor sau cavernelor, unde puteti vedea figuri masculine sau feminine care tin saci in care tineau unelte, arme, alimente sau orice alt instrument care trebuia mutat dintr-un loc in altul.

Exista mai multe tipuri si materiale, dar pielea sunt cele care ne intereseaza astazi, precum si dimensiunile, de la bagheta, pachet fanny, poseta, carriel, printre altele, toate indispensabile in garderoba oricarei femei moderne.

In asa fel, gentile din piele au devenit una dintre cele care nu pot fi ratate, deoarece, pe langa frumusetea lor naturala, ele ofera caracteristici excelente, cum ar fi stilul, durabilitatea, calitatea, versatilitatea si rezistenta, in cantitate mai mare decat gentile de alt tip de material. Cu toate acestea, pentru ca toate aceste virtuti sa fie indeplinite, este necesar sa acordati o atentie deosebita legitimitatii piesei si sa nu fie o piele sintetica sau falsa.

Prin urmare, unul dintre cele mai importante aspecte este ca achizitionati piesa intr-un magazin care se bucura de incredere si prestigiu in acest tip de articole, pentru ca daca da, cu greu va vor vinde un false. Vezi aici poseta Pierre Cardin.

Cum sa identifici o copie a unei genti din piele a uneia originale?

Foarte usor. In primul rand, atingeti, va va fi usor sa identificati daca este piele naturala. Verificati daca are caracteristici de flexibilitate, este moale si neteda, deoarece tocmai partile false sunt opuse.

Avand-o deja ca parte a garderobei tale, recomandarea este sa inveti sa ai grija de ea in cel mai bun mod posibil, astfel incat sa te poti baza pe piesa timp de multi ani, aratand frumusetea si eleganta care o caracterizeaza.

Cum se face? Recomandarea este sa le depozitati in pungi de bumbac care izoleaza umiditatea. Daca aveti de gand sa o faceti pentru o lunga perioada de timp din motive de miscare sau dintr-un alt motiv, umple interiorul cu hartie pentru a pastra forma sa.

Evitati sa o expuneti la soare prea mult timp, deoarece se poate decolora de asemenea evita sa o expui apei, se poate pata. In acest caz, va recomandam sa o curatati cu o carpa curata din bumbac.