Ce poti sa faci cand ti se sparge ecranul de la iPhone?

Ce poti sa faci cand ti se sparge ecranul de la iPhone?

Tocmai ti-a scapat iPhone-ul din mana si realizezi ca ecranul a avut de suferit, vrei sa gasesti o solutie eficienta pentru inlocuirea lui, dar nu stii cum sa faci asta? Desi cea mai buna recomandare pentru inlocuire ecran iPhone 7 o reprezinta un service autorizat, poti face acest lucru si singur, insa o faci pe riscul tau. Ca sa poti trece la treaba, iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi.

Inchide dispozitivul inainte de a incepe dezasamblarea. Desurubeaza cele doua suruburi Pentalobe de 3,5 mm de pe marginea inferioara a iPhone-ului. Daca ecranul telefonului este crapat, nu uita sa il asiguri pentru a evita agravarea fisurii sau ranirea in timpul reparatiei. plaseaza benzi adezive transparente peste ecranul iPhone pana cand suprafata este complet acoperita. Astfel, fragmentele de sticla vor fi fixate pe banda si vei putea elimina intregul ecran.

Daca intampini probleme in a indeparta sticla sparta cu ajutorul unei ventuze in etapele urmatoare, foloseste o bucata de banda adeziva solida pliata in jumatate pentru a face astfel un maner cu ajutorul caruia sa poti ridica ecranul.

Pune o ventuza in partea de jos a ecranului, chiar deasupra butonului Home. Asigura-te ca nu plasezi ventuza chiar pe butonul home, deoarece acest lucru o va impiedica sa ajunga la sticla in mod etans. Trage de ventuza ferm si in mod constant pentru a crea un mic spatiu intre panoul frontal si carcasa posterioara. Introdu un mediator in acest spatiu.

Trage usor ventuza pentru a ridica marginea de jos a ecranului. Nu ridica ecranul mai mult de 15 ° si scoate panoul frontal.

Deschide iPhone-ul prin rotirea ecranului in sus din partea stanga ca si cum ar fi o coperta de carte. Apasa ecranul pe un obiect astfel incat acesta sa ramana stabil in timp ce lucrezi la componentele telefonului.

Desurubeaza cele patru suruburi pentru placa de baza: doua suruburi de 1,3 mm si doua suruburi de 2,8 mm. Scoate capacul. Cu varful unei spatule, ridica conectorul bateriei pentru a-l deconecta de la priza de pe placa de baza. Rabateaza usor capacul conectorului pentru a preveni atingerea accidentala a conectorului de la priza.

Cu varful unei spatule, deconecteaza si conectorul din ecranul de jos. Pentru a inchide un astfel de conector de presiune, apasa o parte pana cand auzi un clic, apoi fa acelasi lucru pe cealalta parte. Nu apasa in mijloc. Daca conectorul a fost chiar usor aliniat, acesta ar putea sa se indoaie si sa provoace pagube ireversibile.

Deconecteaza cel de-a doilea conector al ecranului inferior cu varful spatulei. Desurubeaza cele trei suruburi de 1.3 mm care fixeaza carcasa indepartand conectorul de ansamblul panoului frontal si indeparteaza carcasa si ecranul.

Desurubeaza cele patru suruburi care fixeaza carcasa indepartand butonul home/Touch ID: un surub de 1.2 mm, trei de 1.3 mm. Cu o unealta de deschidere, desfa parghia de sub marginea din stanga a conectorului de pe butonul „home” si deconecteaza-l de la prize.

Incalzirea zonei din jurul senzorului de identificare acasa / senzor va ajuta la inmuierea adezivului care fixeaza reteaua fragila a acestui senzor. Apoi, va fi mai usor sa o elimini in siguranta.

Cu ajutorul unui mediator, separa in mod delicat adezivul care fixeaza butonul acasa de spatele ecranului, scoate ansamblul senzot de identificare home/touch din partea din fata a ecranului si acum poti inlocui ecranul. Cand te apuci de reasamblat, incepe prin introducerea butonului in deschizatura ecranului si apoi urmeaza pasii in sens invers.