Ce inseamna calculator refurbished?

calculator refurbished

Avem o experienta vasta de cumparare atat in domeniul calculatoare noi cat si calculatoare refurbished. Iata cateva informatii in cazul in care va aflati pe piata pentru un computer si nu sunteti sigur daca ar trebui sa cumparati un produs nou sau sa unul reconditionat.

Un computer reconditionat este, in general, un calculator  folosit, deschis sau returnat (sau care nu este adecvata pentru vanzare ca nou), care a fost inspectat cu atentie de un echipament autorizat de producator sau inspectat chiar de producatorul insusi si apoi vandut din nou  la un pret mai mic.

Sistemul de operare pe un computer reconditionat va fi intotdeauna resetat sau inlocuit, astfel incat nu exista nici o urma de utilizare anterioara. Orice componente care nu sunt bune, deteriorate sau rupte vor fi inlocuite. Carcasa poate prezenta unele semne de utilizare sau poate arata complet noua (utilizarea variaza foarte mult intre computerele renovate).

Un calculator reconditionat poate fi la fel de nou ca un calculator care a aparut doar de cateva luni sau foarte vechi. Va trebui sa cercetati modelul computerului pentru a afla cand a fost lansat initial. Un alt truc este sa gasesti modelul de procesor si sa il cauti pe internet.

Noile computere refurbished sunt de obicei cele pe care clientii nu le-au dorit si care au fost returnate. Ele se vor intoarce la producator, vor fi inspectate si resetate si vor fi recertificate pentru vanzare ca fiind renovate.

Calculatoarele renovate sunt adesea cele pe care un refurbisher le cumpara in vrac de la un birou care scapa de calculatoarele vechi. Ei vor intra in  ele si se vor asigura ca elementele deteriorate sunt inlocuite, resetate sau inlocuiesc sistemele de operare si le vand la un pret foarte mic prin piete ca Newegg, Amazon sau eBay.

Iata cateva avantaje si dezavantaje cheie in ceea ce priveste cumpararea unui computer modernizat versus unul nou:

Pretul inferior: Acesta este avantajul principal pentru a cumpara calculatoare refurbished. Pretul este de obicei aproape de jumatate din preturile initiale noi.

Reutilizare: Daca sunteti un ecologist convins, cumpararea de piese refurbished ar putea insemna mai putine deseuri.

Un calculator reconditionat poate avea urme de uzura sau alte defecte. Componentele vor avea mai multe ore de utilizare decat altele noi, astfel incat acestea ar putea sa nu tina foarte mult. Acest lucru depinde foarte mult de cat de vechi este computerul.

Din nefericire exista si vanzatori fara scrupule: fiti atenti de unde cumparati si de la ce vanzatori. Unii nu ofera garantii, unii afiseaza un calculatod dar de fapt vand un altul, iar altele sunt greu de folosit. Verificati ratingurile vanzatorilor pentru a decide de unde sa cumparati. Un mare avantaj al internetului este ca puteti cumpara direct de la vanzatorii cu review-uri pozitive daca doriti sa evitati vanzarile de la terti.

Garantia pe un computer reconditionat este, de obicei, intre 90 de zile si 1 an, in functie de compania de la care o cumparati. De obicei nu va fi la fel de lunga ca o noua garantie.