Ce imbracaminte este necesara atunci cand lucrezi in gastronomie?

Ce imbracaminte este necesara atunci cand lucrezi in gastronomie?

Imbracamintea de catering permite indeplinirea sarcinilor angajatilor, care sunt guvernate de reglementari stricte de sanatate si siguranta. Este important ca, in functie de pozitie, fiecare persoana din restaurant sa aiba o uniforma potrivita. Ce elemente specifice de imbracaminte gastronomica sunt utilizate atunci cand lucrezi in bucatarie? Afla, de asemenea, de ce este atat de importanta imbracamintea adecvata pentru angajatii si clientii din unitatile de luat masa.

Imbracamintea pentru domeniul Horeca trebuie sa indeplineasca cerintele legale

 

Conform legii, persoanele care lucreaza intr-o unitate de catering, in special in bucatarie, trebuie sa aiba imbracaminte adecvata care sa garanteze pregatirea igienica a meselor si sa fie adaptata la conditiile specifice de lucru. Acest lucru este necesar pentru a indeplini, printre altele, cerintele de securitate, dar si cele sanitare .

Este, de asemenea, legat de cultura personala, care impune ca atunci cand se pregatesc mesele, sa se poarte haine care impiedica patrunderea in mancare, de exemplu, a parului.

Imbracamintea de catering trebuie adaptata la sfera sarcinilor indeplinite de angajati specifici. Cerintele diferite se aplica persoanelor care lucreaza in bucatarie si alte cerinte, de exemplu chelnerii, care sunt, de asemenea, imaginea locatiei respective, asa ca trebuie sa se prezinte impecabil atunci cand iar contact cu fiecare client. 

Conform legii, lucratorii de catering ar trebui sa aiba, printre altele  pantaloni si sort de bucatarie profesional, care joaca un rol protector mare, precum si sepci specializate – explica expertii .

Elemente de imbracaminte gastronomica. Ce trasaturi trebuie sa aiba aceasta imbracaminte?  

 

Imbracamintea gastronomica este formata in primul rand din pantaloni, tunici si sorturi purtate de bucatari si oameni care ajuta la prepararea felurilor de mancare, precum si imbracaminte pentru chelneri, barmani si oameni care lucreaza la descarcarea produselor alimentare livrate in bucatarie.

In gastronomie, este, de asemenea, imposibil sa eviti purtarea manusilor de unica folosinta in timp ce se pregatesc mesele si sa cumperi incaltaminte confortabila, care iti va permite sa lucrezi in pozitie in picioare timp de mai multe ore, dar si sa iti asiguri confortul si siguranta miscarii, de exemplu pe podeaua de bucatarie stropita de ulei sau apa.

Imbracamintea pentru catering trebuie sa respecte standarde stricte si sa respecte prevederile referitoare la imbracamintea utilizata in industria alimentara si Horeca. Durabilitatea sa, rezistenta la spalarea frecventa la temperaturi ridicate si confortul la purtare pe care le ofera in conditii destul de specifice, la temperaturi inalte, sunt de asemenea importante. Pentru a fi placut la purtare, acesta trebuie sa fie aerisit si dintr-un material care sa protejeze pielea.

Imbracamintea de lucru pentru munca in gastronomie trebuie sa fie, de asemenea , functionala , deci ar trebui sa aiba elemente precum buzunare, compartimente etc. Merita, de asemenea, sa te asiguri ca imbracamintea este potrivita pentru fiecare in parte – uniformele bine croite vor arata mai bine femeilor si barbatilor decat elementele universale, fara forma. Este bine ca fiecare angajat de pe aceeasi pozitie sa imbrace de fiecare data acelasi tip de uniforma si imbracaminte pentru munca, acest lucru fiind important in special datorita esteticii.