Ce hota e potrivita pentru bucataria ta?

Ce hota e potrivita pentru bucataria ta?

Pentru a scapa de inconvenientele unei bucatarii (mirosuri, grasimi si vapori), parieaza pe o hota de evacuare foarte practica. Situata deasupra blatului, elimina mirosurile, dar atrage totusi depozitele de grasime, care sunt mai usor de curatat pe hote din otel inoxidabil sau sticla.

In trend, gama de hote continua sa creasca, oferindu-i o dimensiune decorativa care este acum unul dintre criteriile de alegere. Poti alege hote telescopice care sunt ascunse in mobilierul tau, dar isi fac treaba la fel de bine si ca una la vedere.

Atentie insa, gusturile tale nu vor fi singurii factorii de decizie, aceste hote au specificitati, precum capacitatea de aspiratie sau locatia, de luat in considerare in functie de suprafata bucatariei tale. Iata cateva elemente care iti vor permite sa o vezi putin mai clar.

Hota de perete

 

Hota de perete, numita si hota decorativa, este una dintre cele mai usor de gasit pe piata. Acest tip de hota este fixat direct pe perete, chiar deasupra plitei.

Avantaje: hota de perete este un model care ofera o mare varietate in forme (dreptunghi, trapez, triunghi etc) si in puterea de aspiratie. Aceasta mare diversitate permite preturi care se adapteaza la toate bugetele, putem spune ca este hota tuturor bucatariilor, fie din punct de vedere al suprafetei, fie al stilului.

Contra: Aceasta mare varietate poate fi confuza in alegerea ta, asa ca ai grija sa optezi pentru o hota care ofera o capacitate de aspiratie adaptata la suprafata bucatariei tale.

Sfat: daca ai abilitatile necesare, hota de perete este ideala, deoarece necesita putina munca, de obicei este suficient sa se potriveasca cu conducta de ventilatie, pe o sectiune de perete.

Hota de blat

 

Nou venit pe piata si mai putin accesibila decat omologii sai, hota de blatu este asezata cat mai aproape de plita, complet introdusa. Prin urmare, are locatia ideala, deoarece este foarte aproape de elementele de gatit.

Avantaje: eficienta, aceasta hota nu permite mirosului sa se raspandeasca in camera, deoarece aspiratia se face direct.

Spre deosebire de alte modele de hote, nu obstructioneaza ochiul, deoarece nu este instalat la inaltime.

Dezavantaj: designul sau, instalarea sa delicata si raritatea il fac un produs de lux, destul de scump.

Sfat: aceasta hota integrata se potriveste cu dulapul de gatit, nu ezita sa incerci variante diferite si nu asocia neaparat culoarea hotei cu cea a dulapului.

Hota clasica

 

Hota clasica este instalata direct intre doua unitati de depozitare, deasupra plitei.

Avantaje: iti place aceasta forma compacta si discreta! Hota clasica este perfecta pentru bucatariile mici, este si cel mai accesibil model de pe piata. Cu acest stil versatil, este usor de imaginat in toate tipurile de bucatarie.

Dezavantaje: capacitatea de aspiratie a hotei nu permite instalarea acesteia intr-o bucatarie mare deschisa, ar trebui evitata si pentru persoanele care tind sa o foloseasca in mod regulat.

Sfat: cu o dimensiune cuprinsa intre 60 si 90 cm, aceasta hota fce apel la dimensiunile sale reduse, deci pentru a profita de avantajele sale si pentru a optimiza spatiul, ia in considerare instalarea unei unitati de depozitare deasupra dulapului care ascunde mecanismul (care nu ocupa prea mult spatiu).