Ce fel de poarta se potriveste casei tale?

Gardul si poarta caselor a devenit in ultima vreme o tendinta atat un cazul constructiilor noi cat si in cazul celor mai vechi dar renovate si nu numai.

Cu mult timp in urma nimeni nu acorda o atentie deosebita gardurilor si portilor de acces, acestea fiind utile doar pentru delimitari sau accesul in curte.

Unele locuinte aveau porti care probabil se deschideau de foarte putine ori pe an, in cazul in care era necesar sa intre o masina mai mare in curte.

In prezent portile se deschid de cateva ori pe zi iar design – ul acestora a devenit deja competitiv.

Noua arhitectura a caselor construite in ultimii ani a atras dupa sine garduri si porti pe masura.

Usurinta cu care putem acum manipula o poarta este dictata de sistemul de automatizare, nefiind necesar sa coboram din masina sa deschidem poarta pentru a putea intra in curte.

Atunci cand doresti sa faci o schimbare in acest sens, probabil ar trebui sa te documentezi ce fel de poarta se potriveste casei tale si curtii tale, iar daca doresti sa schimbi doar poarta gardul trebuie sa fie asortat cu aceasta.

Prima optiune si cea mai cunoscuta a fost dintotdeauna alegerea unor porti batante.

Acestea sunt usor de montat si bineinteles usor de actionat.

Pot fi fabricate cu un singur canat sau cu doua canate iar deschiderea acestora sa fie manuala sau automatizata.

In ceea ce priveste materialele de fabricatie acestea difera in functie de gusturi, de ce se potriveste casei tale, si nu in ultimul rand de bugetul de care dispui.

De obicei sunt realizate din panouri metalice, fier forjat sau lemn. Alegerea materialului trebuie facuta in functie de casa si gradina, design – ul portii si al gardului presupunand exitenta unei armonii in ceea ce priveste intreaga locuinta.

Exista riscul ca terenul si spatiul sa nu permita deschiderea lor in interiorul curtii, iar in acest caz deschiderea lor in exterior ar putea produce probleme in ceea ce priveste pozitia curtii, pentru ca portile deschise ar putea ingreuna traficul pietonilor sau ar putea bloca chiar zone de acces pietonal.

Portile culisante sau glisante sunt o a doua optiune pentru casa ta, au un aspect mai placut si in ultimul timp au devenit printre preferatele populatiei. Acestea presupun existenta unei distante pentru culisare in una din partile laterale, sau in unele cazuri in ambele parti, cand poarta este mare si este formata din doua bucati.

Preturile acestora nu sunt foarte mari, iar in functie de model sau materialul din care sunt confectionate raportul calitate pret este foarte bun.

Noile tehnologii permit acestora diverse automatizari porti culisante transformadu-le in adevarati roboti in ceea ce priveste manipularea. O simpla telecomanda iti va permite accesul in curte si va inchide apoi totul in urma ta.

Siguranta oferita de acestea este destul de mare luand in considerare sistemele de functionare.

In cazul in care uneori ai probleme cu sinele de culisare sau cu faptul ca rolele sunt vizibile, exista solutii si in acest sens.

Portile culisante autoportante sau portile culisante in consola sunt astfel mai estetice, mai usor de intretinut si prezinta un mai mare avantaj decat celalalt tip de porti culisante.

Acestea nu vor prezenta dificultati de functionare pe timul iernii datorita straturilor de zapada sau nu vor avea probleme la nivelul rolelor in ceea ce priveste rugina.

Automatizarile in acest sens ale portilor culisante autoportante vor fi complet invizibile. Desi pretul este putin mai ridicat decat in cazul celorlalte, estetica merita toti banii.

Chiar daca vei fi tentat sa alegi o poarta care este pe gustul tau insa nu se incadreaza perfect peisajului, trebuie sa fii foarte atent ce alegi, pentru ca un gard si o poarta in note discordante cu arhitectura casei si a curtii va strica cu totul aspectul intregii proprietati.

Poarta de acces nu mai este doar un obiect de acces ci in ultima vreme reprezinta o piesa de rezistenta in ceea ce priveste intreg design – ul casei.

Aceasta trebuie sa completeze intreg decorul si nicidecum sa iasa in evidenta. Materialele din care este confectionata poarta, marimea acesteia si bineinteles culoare sunt lucrurile care stau la baza in acest sens si care pot conferi intregi curtii aspectul dorit.