Ce face un medic ORL?

Ce face un medic ORL?

Otorinolaringologia, de obicei abreviata ca ORL, este specialitatea medicala care se ocupa de cercetarea si tratamentul tulburarilor urechilor, nasului si gatului. Otorinolaringologia este de asemenea preocupata de tulburari in regiunea gatului, cum ar fi umflarea gatului, a glandelor salivare si a anomaliilor esofagiene.

Tratamentele tipice in domeniul otorinolaringologiei includ indepartarea adenoidelor si amigdalele si plasarea tuburilor urechii. Exista, de asemenea, o stransa colaborare cu terapeutii de vorbire si cu audiologii.

Ei bine, medicul de la ORL ar putea fi mai bine descris ca un chirurg pentru urechi, nas, gat si alte tulburari de cap-gat, deoarece acesti specialisti medicali efectueaza de asemenea interventii chirurgicale semnificative in aceste zone ale corpului. Medicul ORL are, de asemenea, experienta in chirurgia plastica faciala, atat in ​​domeniul reconstructiv cat si cosmetic.

In cele ce urmeaza vom discuta mai multe despre ceea ce face un medic ORL in Mures, si cum ne ajuta acesta sa ne tratam nasul, gatul sau urechile, si vom afla si unde gasim un asemenea medic renumit.

Gat

Pe langa operatiile mai cunoscute, cum ar fi indepartarea adenoidelor si amigdalelor sau rezolvarea unui frenul lingual prea scurt, medicul de la ORL efectueaza, de asemenea, interventii mai putin cunoscute. Chirurgia palatului moale pentru a reduce sforaitul si tratamentul umflaturilor din gura si glandelor salivare sunt exemple.

Raguseala, de obicei cauzata de anomalii ale corzilor vocale, va fi tratata chirurgical in mai multe cazuri. Adesea, totusi, recomandarile vocale sau terapia lingvistica pot fi potrivite. Detectarea si tratamentul afectiunilor maligne in cavitatile bucale si orale apartin, de asemenea, domeniului de competenta al medicului ORL. In primele etape, aceste stari sunt adesea bine tratate cu radiatii si, uneori, cu medicamente. In etape mai avansate, chirurgia poate fi necesara. Medicul ORL va efectua aceasta operatie.

Umflarea in partea superioara a gatului, benigna sau maligna, este adesea cauzata de afectiuni ale gurii, gatului sau nasului. Doctorul ORL poate recunoaste aceste afectiuni cu diagnosticul sau relativ usor si rapid. Medicul nu numai ca efectueaza aceasta investigatie, ci trateaza si astfel de tumori. Acelasi lucru este valabil si pentru problemele de inghitire cauzate de anomaliile din partea superioara a esofagului.

Urechi

In ceea ce priveste urechile, medicul ORL nu numai ca efectueaza corectii ale urechii, dar, de asemenea, trateaza afectiunile canalului urechii, membrana timpanica si urechea medie. Aceste anomalii, care sunt adesea cauzate de inflamatie, dau nastere la tulburari de auz, tulburari de tinitus sau de echilibru, iar interventia chirurgicala este efectuata cu ajutorul unui microscop chirurgical. Tratamentul chirurgical in urechea interna este posibil si cu un implant cohlear astazi. Pentru pierderea auzului legate de varsta, medicul ORL poate ajusta un aparat auditiv.

Chirurgie plastica faciala

Doctorul ENT corecteaza atat forma cat si functia nasului. In plus, ORL este implicat in tratamentul chirurgical al paraliziei faciala, a palatului intestinal si umflarea fetei.

Ei bine, acestea sunt in mare parte cateva dintre cele mai importante detalii pe care cu totii trebuie sa le cunoastem in legatura cu medicii ORL. In Romania, cei mai buni medici ORL activeaza in sectorul privat, iar CaritSanMed Mures se mandreste cu cei mai buni medici specializati in ORL.