Ce este un termostat inteligent?

Ce este un termostat inteligent?

Este posibil să aveți un control al temperaturii pe un perete din casa dvs. pentru a controla sistemul de încălzire, dar, deși este probabil marcat în grade, nu este un termometru.

Se numește termostat, un cuvânt modern bazat pe două cuvinte grecești antice: termo (adică căldură) și statos (care înseamnă stat și este legat de cuvinte precum stază, statu quo și static – adică să rămână la fel) .

Putem spune doar din numele său că un termostat este ceva care „menține căldura la fel”: când locuința noastră este prea rece, termostatul pornește încălzirea, astfel încât lucrurile să se încălzească rapid; odată ce temperatura atinge nivelul stabilit de noi, termostatul oprește încălzirea, astfel încât să nu fierbem.

Haideți să fie clar despre diferență: un termometru este ceva care măsoară temperatura; un term Cum funcționează termostatele

Deci, cum funcționează un termostat? Majoritatea lucrurilor devin mai mari atunci când se încălzesc și mai mici atunci când se răcesc (apa este o excepție notabilă: se extinde atunci când se încălzește și atunci când îngheață și ea).

Termostatele mecanice folosesc această idee (care se numește dilatare termică) pentru a porni și opri un circuit electric. Cele două tipuri cele mai comune folosesc benzi bimetalice și burdufuri umplute cu gaz.ostat este ceva care încearcă să mențină temperatura (păstrați-o aproximativ la fel).

Benzi bimetalice

Un termostat tradițional are două bucăți de metale diferite îmbinate împreună pentru a forma ceea ce se numește o bandă bimetalică (sau bandă bimetală). Banda funcționează ca o punte într-un circuit electric conectat la sistemul dvs. de încălzire.

În mod normal, „podul este în jos”, banda transportă electricitatea prin circuit și încălzirea este pornită. Când banda se încălzește, unul dintre metale se extinde mai mult decât celălalt, astfel încât întreaga bandă se îndoaie foarte ușor. În cele din urmă, se îndoaie atât de mult încât rupe circuitul. „Podul este sus”, electricitatea se oprește instantaneu, încălzirea se întrerupe și camera începe să se răcească.

Dar atunci ce se întâmplă? Pe măsură ce camera se răcește, banda se răcește și se îndoaie înapoi la forma inițială. Mai devreme sau mai târziu, se fixează din nou în circuit și face ca curentul să curgă din nou, astfel încât încălzirea să se repornească. Reglând selectorul de temperatură, modificați temperatura la care circuitul pornește și se oprește.

Deoarece durează ceva timp până când banda metalică se extinde și se contractă, încălzirea nu pornește și se oprește constant la fiecare câteva secunde, ceea ce ar fi inutil (și destul de iritant); în funcție de cât de bine izolată este casa ta și de cât de rece este afară, ar putea dura o oră sau mai mult până când termostatul se va porni din nou după ce este oprit.

Termostatele inteligente sunt meritul progresului tehnologic. Reprezintă o gamă de electrocasnice cu autonomie mare, care pot fi controlate prin tehnologie wireless.

Sunt valabile pe piaţă la preţuri variate. Spre exemplu, puteţi achiziţiona un termostat inteligent Salus Quantum SQ610RF de o calitate bună (după părerea mea) pentru un preţ moderat, Recomand, deci, cu încredere, un termostat inteligent Salus Quantum SQ610RF.