Ce este un crematoriu?

Ce este un crematoriu?

Putem spune ca in viata suntem siguri de un sigur lucru, iar acela este moartea. Nu conteaza cine esti, ce profesie ai, cati bani ai, daca ce nationalitate ai, mai devreme sau mai tarziu, cu totii vom pleca din aceasta lume, iar acest lucru este sigur.

Ceea ce nu stim insa, este cand, cum si nici unde se va intampla acest lucru. Acesta este motivul datorita caruia, atunci cand vine vorba de moarte, oamenii sunt de-a dreptul ingroziti.

Exista insa si persoane care discuta deschis cu cei din jur despre moarte, si care au chiar unele preferinte. Daca de obicei in Romania se practica inmormantarea persoanei decedate, exista si situatii in care cei care intr-un fel sau altul simt ca li se apropie sfarsitul, cer sa fie incinerati intr-un crematoriu.

Intr-un crematoriu ajung si cei care au locuit in marile orase ale tarii, si care nu au fost inspirati sa isi rezerve un loc de veci. Se stie faptul ca locurile de veci libere sunt din ce in ce mai greu de gasit in marile orase ale tarii, datorita dezvoltarii oraselor, datorita celor care se muta in aceste orase, iar astfel, atunci cand cineva moare, de cele mai multe ori, familiile indoliate opteaza pentru incinerarea umana.

Ba chiar mai mult, un alt motiv datorita caruia un numar din ce in ce mai mare de familii aleg sa isi incinereze decedatii, este acela ca incinerarea are costuri mai mici decat inmormantarea, iar conform mai multor estimari, se spare ca in viitorul apropiat, numarul persoanelor decedate care vor fi incinerate va creste considerabil, ceea ce inseamna ca numarul inmormantarilor va scadea.

Si daca tot am discutat despre incinerare si am vazut care sunt motivele datorita carora se opteaza pentru incinerarea umana, in continuare veti afla mai multe detalii despre ceea ce presupune un asemenea proces. Continuati sa cititi pana la final, pentru ca veti descoperi informatii interesante!

Odata ce un individ decedat ajunge la crematoriu, identitatea sa este din nou verificata de toti profesionistii implicati.

De obicei, dureaza aproximativ doua, la doua ore si jumatate pentru ca un corp sa fie complet redus la doar fragmentele osoase prin procesul de cremare (timpul implicat depinde in mare masura de varsta replicii utilizate, dar de marimea iar greutatea resturilor fizice este de asemenea un factor).

Dupa terminarea cremarii, trebuie sa existe o perioada de racire, astfel incat fragmentele osoase sa fie suficient de racite inainte de manipulare. Cand sunt racite, ramasitele cremate sunt indepartate cu respect. Dupa aceea, toate resturile metalice (cum ar fi un stift chirurgical sau o imbinare de titan) sunt indepartate manual din ramasitele cremate.

Ceea ce ramane este apoi introdus intr-un procesor special conceput pentru a pulveriza fragmentele osoase pana la o consistenta mai fina.

Acest material, cunoscut in mod obisnuit sub numele de “cenusa”, este apoi plasat in interiorul unei pungi de plastic intr-un recipient care mai este cunoscut sub denumirea de urna. Urna cu cenusa va fi predata familiei de catre reprezentantii crematoriului, iar familia decide mai apoi ce face cu cenusa.