Ce diferente exista intre Shared si gazduirea dedicata

Ce diferente exista intre Shared si gazduirea dedicata

Mai mult ca sigur, in momentul in care vine vorba de a face o alegere in ceea ce priveste web hostingul, gasim de fiecare data doua variante, si anume shared hosting, si dedicate hosting.

Mai intai de toate, inainte de a alege ce plan de gazduire ( hosting) vei utiliza, ar fi bine sa te informezi cum se poate face accesul la server. Nici nu cred ca mai are rost sa specific faptul ca daca vei alege sa folosesti in comun un web hosting, se va impune partajarea de spatiu cu alti utilizatori.

In domeniul de web shared, daca putem spune asa, hostingul este sinonim cu accesul limitat. Trebuie sa stii faptul ca o abordare de acces limitat in ceea ce priveste web hostingu, nu inseamna altceva decat ca accesul este limitat intr-un panou de control, iar un astfel de panou de control este oferit de catre furnizorul de gazduire.

Acest lucru inseamna ca in cazul in care te afli in imposibilitatea de a controla gazduirea web, te vei afla si in imposibilitatea de a-ti controla nevoile, ceea ce cu siguranta nu va fi pe placul tau.

In cazul in care privim in cealalta directie, si anume spre gazduire dedicata, acest tip de hosting iti va oferi un acces complet si total. Daca stai sa te gandesti, parca aceasta idee suna mai bine, nu?

In care vei alege un serviciu de gazduire dedicata, vei detine ultimul cuvant in toate hotararile de gazduire web, pentru ca hostingul dedicat iti ofera si accesul la managerul de Control Panel de la distanta, care este spatiul de lucru al masinii.

In ceea ce urmeaza, ne vom uita la web hosting, privind perspectiva folosirii excluzive, insa daca vom reveni la conceptul de shared hosting, atunci ar trebui sa te inttrebi, cat de mult iti convine ideea de a partaja?

Daca vei alege shared hosting, va trebui sa partajezi un server, cu vreo 500 daca nu chiar cu 1000 de alte site-uri. In momentul in care vei alege sa partajezi un web hosting cu un numar atat de mare de site-uri, cu siguranta vor fi situatii in care iti vei dori, insa nu vei avea acces la resursele serverului.

Un serviciu de gazduire dedicata, totusi iti pune la dispozitie un control complet, astfel ca expertii din departamentul IT, iti vor putea instala orice aplicatii ai nevoie pentru a putea utiliza web hostingul, iar acest lucru cu siguranta te va avantaja, pentru ca cu cat vei avea mai mult control, cu atat gazduirea web va fi mai eficienta.

Asadar, recomandat ar fi sa iti indrepti atentia spre un serviciu de gazduire dedicata, pentru ca aceasta iti va oferi mai mult control, iar in domeniul web hostingului, controlul inseamna totul.

Cu siguranta in momentul in care ai de gand sa colaborezi cu o companie care iti poate pune la dispozitie astfel de servicii, ar fi indicat sa studiezi mai intai de toate piata, iar mai apoi sa alegi sa colaborezi cu o companie renumita, si care este recomandata de mai multi clienti.

O companie profesionista care activeaza in acest domeniu, cu siguranta aduna doar pareri pozitive, si un numar cat mai mare de clienti.