Ce ar trebui sa stiti despre cablurile electrice?

Ce ar trebui sa stiti despre cablurile electrice?

Daca sunteti in cautare de cabluri electrice pentru a va construi propria casa, va recomandam sa alegeti cabluri pentru instalatii electrice Electroglobal.

De ce cabluri pentru instalatii electrice Electroglobal? Motivul este simplu. Pentru ca Electroglobal este o firma de traditie pe piata de distributie a materialelor electrice oferind produse de cea mai buna calitate.

Energia electrica reprezinta una dintre cele mai importante componente ale vietii noastre cotidiene moderne. Locurile noastre de munca, divertismentul nostru si multe alte aspecte ale vietii noastre de zi cu zi depind de energia electrica si de multe din aplicatiile acesteia.

Cablurile electrice care transporta energie in casele noastre, la locurile de munca sau in automobilele noastre trebuie sa fie in stare optima pentru a ne asigura ca lucrurile functioneaza fara probleme. Este o idee buna sa intelegem cate putin din ceea ce aceste cabluri realizeaza si care dintre ele fac ceea ce fac cel mai bine, in special in cazurile in care construim sau remodelam o casa.

Din motive de siguranta, este, de asemenea, bine de stiut care sunt si efectele negative sau periculoase ale energiei electrice.

Cablurile electrice din cupru- Cuprul este considerat „standardul de aur” in lumea cablurilor. Majoritatea caselor si aparatelor electrice se bazeaza pe sarma de cupru pentru a transfera electricitatea din doua motive: pentru ca este un conductor foarte bun si este foarte usor de modelat si indoit.

Cuprul nu este foarte greu de gasit (cu toate ca abundenta sa nu este la fel de mare ca cea a altor metale conductoare), astfel incat pretul este rezonabil pentru uzul rezidential.

Cablurile electrice din aluminiu- Aluminiul este mai ieftin si mai abundent decat cuprul. Este, de asemenea, mai usor de modelat si indoit. Cu toate acestea, este un material mai putin conductor. Un cablu de aluminiu, care are rolul de a transporta aceeasi cantitate de energie electrica precum un cablu de cupru care trebuie sa fie mai larg in diametru.

Siguranta electrica este o problema atunci cand vine vorba de cablurile de aluminiu din locuinte. Acest lucru este valabil mai ales pentru cablurile instalate in anii 60 si 70. Problemele apar sub forma de caldura in exces atunci cand cablurile de aluminiu trebuie sa care aceeasi sarcina pe care un fir de cupru de aceeasi marime l-ar cara in mod normal.

In multe cazuri, acest tip de cablare a fost inlocuit, fiind considerat pericol de incendiu. Cablurile de aluminiu sunt utilizate astazi in conditii de siguranta, in diametre mai mari, in scopuri comerciale. Acestea pot fi gasite, de asemenea, si in cazul unora dintre aparatele moderne.

Aliaje si argint- Pentru uz industrial, este realizat un aliaj din aluminiu si cupru pentru a reduce decalajul de performanta si eficienta costurilor. Acest tip de cablare nu se gaseste de obicei intr-o resedinta. Argintul reprezinta cel mai bun conductor de electricitate disponibil si a fost folosit in cablurile electrice pentru destul de mult timp, in conditii de temperatura foarte ridicata.

Pentru mai multe detalii cu privire la achizitionarea de cabluri pentru instalatii electrice nu ezitati sa aruncati o privire pe www.electroglobal.ro.