Ce ar trebui să știi despre terapia cu uleiuri esențiale?

Cu toți am avut parte de momente în care, după ce am tăiat o portocală pentru a o putea savura, ne-am simțit brusc mai fericiți, mai plini de energie și de viață. Sau, după ce am inhalat mireasma proaspătă a unui buchet de lavandă, am devenit mult mai calmi, mult mai relaxați. Ei bine, probabil că nu ne-am dat seama pe moment, dar cu toții am avut parte în acele clipe de cure cu uleiuri esențiale terapeutice!

Aceste uleiuri sunt alcătuite din molecule mici, parfumate și foarte concentrate, care sunt distilate din frunze, fructe, semințe, flori și alte părți ale diferitelor plante. Nu numai că acești compuși naturali sunt incredibil de parfumați, dar de fapt au proprietăți terapeutice care promovează bunăstarea fizică și psihică.

Scurtă istorie a uleiurilor esențiale

Terapia cu uleiuri esențiale este în ziua de astăzi foarte des utilizată pentru a vindeca trupurile și mințile. Dacă e să facem un salt în timp, terapia cu uleiuri esențiale a fost practicată în întreaga lume de mii de ani și este în prezent utilizată ca tratament medical în întreaga Europa, Africa și Asia.

Datând din antichitate, egiptenii, grecii și chinezii, au folosit uleiuri infuzate și au creat preparate pe bază de plante medicinale, parfumate și  cu proprietăți cosmetice. Scrierile ne spun că vechii egipteni au înmuiat bandajele faraonilor lor cu ulei esențial de cedru pentru a ajuta la procesul de mumificare.

Hippocrates amesteca praf din scoarță și frunze de salcie pentru a vindeca durerile de cap și febra. Tămâia și smirna au fost înzestrate de către înțelepți datorită proprietăților lor vindecătoare și fortificatoare, în timp ce Cleopatra l-a cucerit pe Marc Antony prin înconjurarea patului ei cu petale de trandafir.

Cum funcționează uleiurile esențiale ?

Cea mai bună modalitate prin care corpul să absoarbă complet componentele terapeutice ale uleiurilor esențiale este, de fapt, o combinație de inhalare și absorbție pe suprafața pielii.

  1. Inhalarea:

Atunci când uleiurile esențiale sunt inhalate prin nas, nervi minusculi trimit imediat un semnal creierului și merg direct la sistemele care ne moderează mințile și corpurile.

Inhalarea poate fi metoda cea mai directă de livrare a acestor componente incredibil de nutritive ale uleiurile esențiale, deoarece mesagerii chimici din cavitatea nazală au acces direct la creier.

  1. Aplicarea directă:

Atunci când uleiurile esențiale sunt aplicate direct pe piele, componentele lor vindecătoare sunt absorbite în sânge de către porii și foliculii de păr. Odată ajunși în sânge, se dispersează în organele și sistemele specifice pe care lucrează. Punctele de impuls sunt zonele corpului în care vasele de sânge se află cel mai aproape de suprafața pielii. Aplicarea uleiurilor esențiale în aceste zone permite o absorbție mai rapidă și le ajută să lucreze mai repede. Vă sugerăm să aplicați pe încheieturi, pe tâmple sau spatele gâtului.

Trebuie să asemănăm acest proces cu udarea unei plante: hidratăm solul pentru ca rădăcinile să absoarbă substanțele nutritive. Nu am obține același efect dacă doar am udat frunzele sau florile.

De unde luăm uleiuri esențiale naturale?

BioBoom pune la dispoziția iubitorilor de aroma terapie o gamă întreagă de uleiuri esențiale, fiecare cu proprietățile lor benefice. Ce mai aștepți?