Cauzele care produc incarnarea unghiilor – o problema inca de actualitate

Cauzele care produc incarnarea unghiilor - o problema inca de actualitate

Din pacate problema neplacuta a incarnarii unghiilor sau in termeni medicali onicocriptoza, inca este des intalnita.

Unghia taiata incorect adica rotunjit, intra sub tesuturile din jur, lucru care provoaca durere, produce inflamatii, secretii purulente si miros neplacut.

In momentul in care un colt ajunge sub piele si sapa acolo, inflamatia deja se poate observa printr-o roseata la nivelul pielii iar cu timpul incepe sa apara durerea. Durerea si inflamatia creste pe masura ce creste unghia sub piele si dupa un timp apare un tesut suplimentar din care incepe sa se scurga un lichid galbui.

Uneori poate aparea o ciuperca numita onicomicoza si care se manifesta prin deformarea unghiei si schimbarea culorii ei. Pe masura ce ciuperca inainteaza si se dezvolta, unghia se rupe si se faramiteaza.

Cauzele incarnarii unghiei sunt destul de multe, insa cel mai des este intalanita situatia in care acest lucru se intampla in urma taierii necorespunzatoare a unghiei daca taiem unghia prea scurt, sau prea curbat, rotunjita.

Asa cum deja se cunoaste, unghiile de la picioare trebuie taiate drept. Daca totusi se ajunge la incarnarea acestora sau pana sa se ajunga, ar fi indicata o unghiera unghii incarnate care se gaseste pe piata in diverse variante.

Aceasta este conceputa cu un design special si foarte utila pentru taierea unghiilor incarnate, datorita marginii inclinate care ajuta la taierea unghiei, abordand-o dintr-un unghi drept.

O alta cauza a incarnarii unghiilor este incaltamintea neadecvata. Astfel, pantofii prea stramti sau incomozi din cauza tocului, pot comprima degetele iar presiunea care se formeaza poate sa duca la cresterea anormala a unghiei.

Unele boli de piele sau transpiratia excesiva pot de asemenea provoca incarnarea unghiilor si produce neplaceri.

Exista o serie de metode de tratat unghiile acasa dar daca este grav trebuie neaparat ca acestea sa fie tratate de medici specialisti.

Ce putem face acasa si merita sa incercam este in primul rand preventia acestor probleme.

Daca totusi la un moment dat observam ca avem toate simptomele care ar duce la acest cosmar, este bine sa incepem prin igiena locala si implementarea unor tratamente cu infuzii pe baza de diferite plante.

Cimbrul de exemplu este o planta medicinala recunoscuta ca fiind antiinflamatoare si antiinfectioasa si totodata este folosita si pentru combaterea durerii.

O infuzie de cimbru este recomandata de cateva ori pe zi la cea mai mare temperatura pe care o poate suporta degetul.

Cataplasmele cu morocv sau ceapa sunt de asemenea remedii care dau rezultate bune, sau chiar un albus de ou batut si aplicat peste zona inflamata.

In cazul in care situatia este mult mai agravata decat simpla inflamare atunci nicio crema sau remediu de acasa nu mai poate rezolva problema.

Uneori infectia este destul de mare si atunci se apeleaza la medicamente de tipul antibioticelor si este necesara pregatirea pentru operatie.

Este indicat sa apelam la doctor dupa ce am incercat acasa un remediu natural dar infectia nu dispare.

Interventia chirurgicala este absolut obligatorie in unele cazuri, pentru ca netratarea cu seriozitatea, sau tratarea necorespunzatoare a acestei situatii poate avea urmari destul de grave si neplacute.

In primul rand disconfortul foarte mare datorita inflamatiei si durerea greu de suportat duc persoana in situatia in care nu mai poate incalta orice fel de incaltaminte sau sa ii fie practic dificil sa umble.

Netratarea duce de asemenea la o suprainfectie bacteriana care poate duce la probleme grave la nivelul altor organe, in cazul unui sistem imunitar slabit.

Doar indepartarea unghiei nu este un lucru sigur si eficient, avand in vedere ca dupa o perioada de timp infectia reapare.

Smulgerea unghiei a devenit o metoda proscrisa deja in Occident. Aceasta produce un traumatism grav matricei unghiei, iar unghia va creste ulterior groasa, rigida sau friabila pe o perioada de pana la 3 ani, si in unele cazuri pe toata durata vietii.

Exista mai nou o tehnica chirurgicala mai blanda, care nu se preteaza la smulgerea totala a unghiei ci la tratarea acesteia prin modelare anatomica.

Interventia dureaza in jur de 30 de minute, nu este dureroasa si nu are contraindicatii post operatorii.

Chiar daca totul se sfarseste cu bine, este mai placut sa prevenim decat sa combatem si sa trecem printr-o serie de neplaceri cauzate de clipe de neatentie sau comoditate.