Câte ceva despre hidroterapie

Hidroterapia reprezintă utilizarea apei în diferitele sale forme pentru ameliorarea disconfortului și îmbunătăţirea stării fizice. Astăzi, hidroterapia poate însemna orice, de la o baie caldă plăcută sau folosirea unui pachet rece după întinderea genunchiului, până la scufundarea în azot sub zero grade sau utilizarea unui rezervor de flotație cu apă caldă înainte de procedurile dentare. Deși hidroterapia este foarte veche, poate avea aplicații foarte noi.

Baia este o tradiție cu o istorie bogată în întreaga lume

Văzută ca un mijloc de vindecare, baia zilnică face parte din multe culturi. În Japonia, baia datează de la unele dintre primele documente înregistrate și este descrisă ca un mijloc de curățare și purificare a sufletului în ritualurile antice, inclusiv înmormântările. O etapă importantă în evoluția scăldatului a venit în 1970, când Roy Jacuzzi a dezvăluit Whirlpool Spa. De atunci, s-a dezvoltat o piață de nișă, permițând companiilor să încerce să recreeze senzația, beneficiile și estetica unui spa tradițional la o scară mai mică. Pe brasovsweetretreat.com găsiţi apartamente de închiriat cu jacuzzi propriu, unde puteţi petrece cîteva zile de relaxare şi vă puteţi bucura de beneficiile hidroterapiei.

Hidroterapia poate calma mușchii și articulațiile inflamate

În plus, reabilitează membrele rănite, scade febra, calmează durerile de cap, favorizează relaxarea, tratează arsurile și degerăturile, și poate ameliora problemele pielii. Atunci când este utilizată împreună cu alte ingrediente, hidroterapia poate reduce aspectul celulitei și poate ajuta la eliminarea toxinelor din organism.

Tehnologie şi hidroterapie

Astăzi, hidroterapia poate varia de la bazine de tratare corporală de înaltă tehnologie și cabine de crioterapie, la comprese umede și băi la domiciliu. Cele mai înalte căzi și bazine de înaltă tehnologie pot include jeturi de masaj, lumini cromatice sau colorate, sisteme de sunet relaxante și funcții de autocurățare. Căzile de hidroterapie și căzile cu hidromasaj folosesc curenți cu jet pentru a calma nervii sau a masa corpul. Acestea pot fi folosite și ca băi de relaxare, în care se adaugă ingrediente speciale în apă pentru un tratament îmbunătățit al pielii.

Temperatura apei

Temperatura apei utilizate în timpul hidroterapiei influenţează efectele terapeutice ale tratamentului. Apa fierbinte este aleasă pentru proprietățile sale relaxante și se crede că stimulează sistemul imunitar. Apa caldă poate fi utilizată pentru reducerea stresului și poate fi deosebit de relaxantă pe timp cald. Apa rece, pe de altă parte, este utilizată pentru a reduce inflamația. Alternarea apei calde și reci poate stimula sistemul circulator și îmbunătăți sistemul imunitar. Apa ar trebui să aibă o temperatură cuprinsă între 77 și 95 grade Fahrenheit. Hidroterapia relaxantă apare atunci când apa nu depășește 95 grade Fahrenheit. Hidroterapia detoxifiantă ar trebui să aibă o temperatură a apei între 96,8 și 100,4 grade Fahrenheit. Temperatura ideală pentru cea mai mare penetrare transdermică este între 98 și 100 de grade Fahrenheit. Tratamentele trebuie menținute la o temperatură constantă timp de cel puțin 20 de minute pentru a garanta o bună penetrare a ionilor activi.

Precuţii

La fel ca în orice procedură, există precauții și contraindicații care trebuie luate în considerare. Dacă suferiţi de febră, stomac deranjat sau orice alt simptom asemănător gripei sau prezentaţi o boală transmisibilă sau infecțioasă, nu este recomandat să urmaţi un tratament de hidroterapie într-un cadru non-medical. Alte contraindicații includ un atac de cord recent sau un eveniment neurologic, chimioterapie sau radiații, embolie pulmonară, infecție a pielii și epilepsie necontrolată sau diabet. Trebuie luate măsuri de precauție în cazul epilepsiei controlate, a tensiunii arteriale crescute sau scăzute, a integrității slabe a pielii, a sarcinii sau a bolii renale precoce.