Cat de legaI este sa tranzactionezi monede virtuale?

Unul dintre primele lucruri pe care le vei auzi despre cryptomonede este legat de legalitatea si autenticitatea acestora. Astfel, ti se va spune ca monedele nu sunt recunoscute nicaieri si ca nu se poate sa accepti ceva care practic exista doar pe un calculator, fara a fi ceva palpabil, pe care sa-l pui in buzunar.  In fond, acesta poate reprezenta unul dintre marile avantaje ale cryptomonedelor, in sensul ca acestea nu pot fi regasite nicaieri, nu figureaza ca sume in conturi si nici macar nu le-a vazut cineva pe hartie, pentru ca ele nu exista. Din acest punct de vedere, putem spune ca monede precum Bitcoin sau Ethereum prezinta numeroase avantaje, dar si dezavantaje.

Fara comisioane

In primul rand atunci cand tranzactionezi pe BitWin.ro nu vei fi nevoit sa platesti comisioane bancare si nici sa completezi documentatii stufoase. Singurul lucru pe care il ai de facut este sa dovedesti ca esti posesorul contului de pe care faci tranzactiile de cryptomonede. De aici incolo, restul operatiunilor decurg foarte simplu, in ideea in care tranzactia ta va lasa niste urme, care vor fi atent verificate de minerii din retea, care mai au si rolul de a crea in permanenta monede noi, prin operatiunea de criptare.

Dincolo de aceasta, care sunt temerile legate de o anumita trabzactie in Bitcoin? Prima dintre acestea este data de faptul ca monedele virtuale, in general, sunt foarte volatile. Am vazut cum monede dintre cele mai cnoscute au cunoscut si cresteri de suta la suta intr-o luna, ceea ce poate fi extrem de avantajos pe moment. Acest lucru se poate intoarce insa extre de rapid impotriva dumneavoastra, daca nu tinem cont ca monedele virtuale se pot devaloriza la fel de rapid. Astfe, daca saptamana recuta ai inregistrat un profit de 50 la suta pe o anumita tranzactie, nu te astepta ca aceeasi moneda sa iti aduca o suma similara astazi.

Cat de legale sunt?

De asemenea, trebuie luat in calcul aspectul legalitatii monedelor virtuale si, mai ales, al comercializarii acestora. Deocamdata, ele nu reprezinta ceva prohibit, in sensul in care nu le poti detine sau comercializat. Dimpotriva. Avand in vedere ca acestea functioneaza in afara pietelor de tranzactionare obisnuite, cineva si-ar putea pune intrebarea de ce bancile toate sunt obligate sa suporte comisioane si aprobari guvernamentale pentru functionare, iar tranzactiile online de Bitcoin nu.

Mai  mult, desi nu afirma raspicat si nu vor recunoaste niciodata acest lucru, statele cauta in permanenta solutii pentru reglementare tranzactiilor de Bitcoin. Aceasta mai cu seama in conditiile unor temeri tot mai accentuate in ceea ce priveste spalarea de bani si finantarea unor formatiuni criminale ransfrontaliere. In acest sens, deciziile luate de state precum China, spre exemplu, impotriva a tot ceea ce inseamna Bitcoin, monede virtuale si comercializarea acestora nu fac decat sa arunce o noua doze de scepticism acestui sistem.