Care sunt cele mai populare tipuri de paturi?

Care sunt cele mai populare tipuri de paturi?

Se stie faptul ca un pat are o foarte mare importanta in viata noastra, deoarece calitatea somnului este influentata in mod direct de calitatea patului. De aceea, trebuie ca mai intai de toate, toti cei care se afla in cautarea unui pat, sa tina cont de calitatea patului, si abia apoi de designul acestuia.

Cand vine vorba despre calitatea patului, aceasta este influentata de diferiti factori, cum ar fi materialul din care este fabricat cadrul patului. Aici mentionam faptul ca exista paturi care au cadrul din lemn masiv, si care sunt fara doar si poate, de cea mai buna calitate.

Paturile care au cadrul din lemn masiv, sunt foarte rezistente si foarte durabile, iar atunci cand vin insotite de saltele de cea mai buna calitate, pot sa ofere un somn de cea mai buna calitate pentru beneficiar. Aceste paturi sunt ideale pentru dormitoarele clasice, dar si pentru cele moderne.

Exista apoi paturi care au cadrul metalic, si care la randul lor pot reprezenta o alegere ideala pentru cei care pun pret pe calitate si pe rezistenta. Aceste paturi sunt rezistente, sunt durabile, si se potrivesc perfect in dormitoarele moderne.

Cadrul patului poate fi fabricat si din alte materiale, cum ar fi PAL sau MDF. Din punct de vedere financiar, acestea reprezinta alegerea cea mai buna, pentru ca sunt cele mai ieftine, insa in ceea ce priveste calitatea, nu se pot compara cu cele mentionate anterior (lemn masiv sau cadru metalic), pentru ca sunt net inferioare acestora.

Asadar, cand vine vorba despre calitatea unui pat, conteaza foarte mult cadrul acestuia si calitatea materialelor din care sunt fabricate cadrele. Cu siguranta insa, conteaza la fel de mult si salteaua patului.

Exista saltea cu arcuri de exemplu sau saltea cu spuma cu memorie, si nu numai. Dintre toate tipurile de saltele pentru paturi existente pe piata, cea mai mare trecere o au saltelele cu spuma de memorie.

Ei bine, daca pana acum ati aflat ca somnul este influentat in mod direct de calitatea patului, iar apoi ati aflat si din ce materiale se foloseste cadrul pentru pat, in continuare veti descoperi care sunt cateva dintre cele mai populare stiluri de paturi. Deci, daca va aflati in cautarea unui pat, cu siguranta trebuie sa cititi acest articol in continuare, pentru a stii spre ce tip merita sa va indreptati atentia.

Pat single

Modelul unic este de departe cel mai mic si masoara 36 x 75 inci. Este orientat spre amenajarea unei camere pentru copii mici, si chiar pentru adolescenti. Twin

Modelul twin este putin mai mare decat cel unic si singura diferenta se ascunde in latime. Are o latime de trei inci, iar dimensiunea totala este de 39 x 75 inci. Este destul de utilizat in aceleasi scopuri ca si patul de o persoana.

Twin XL

Twin XL este putin mai lung decat modelul twin. Are o lungime de 80 inci. Este folosit pentru mobilarea camerelor copiilor si, datorita lungimii, este de obicei suficient de bun pentru un copil sau pentru un adolescent.

Pat cu platforma

Paturile cu platforma  elimina complet necesitatea arcurilor voluminoase. Acestea sunt realizate cu siruri de lamele flexibile din lemn sau cu o structura cu zabrele care poate sustine chiar si cea  mai grea dintre saltele. Platforma ofera saltelei ventilatia adecvata pentru a evita formarea mucegaiului.

Pat Murphy

Patul Murphy poarta numele lui William L. Murphy, dar dateaza pana la Thomas Jefferson. Aceste paturi se pliaza in pereti pentru a crea spatiu atunci cand nu sunt folosite, similar cu patul pliant. Sunt depozitate vertical pe perete sau intr-un spatiu inchis. Le puteti obtine cu noptiere, rafturi si unitati de depozitare construite in jurul lor.

Pat divan

Paturile divane sunt solutia ideala pentru cei care au un spatiu limitat. Cele mai multe modele ale acestor paturi au sertare incorporate in ele pentru depozitarea lucrurilor care probabil nu se pot incadra in dormitor. Daca doriti un model fara sertare, puteti opta pentru Divanul standard, care poate fi personalizat pentru acele spatii mai mici.

Pat cu depozitare

Paturile de depozitare sunt in general invelite in piele naturala sau piele ecologica, si sunt prevazute cu un spatiu urias dedesubt pentru depozitarea obiectelor personale. Cand trebuie sa stocati ceva, ridicati portiunea de pat si depozitati lucrurile respective.

De asemenea, le puteti obtine cu sertare mari pe fiecare parte a cadrului pentru a depozita lenjerii de pat, haine sau orice altceva de care aveti nevoie intr-un mod organizat.

Pat agatat

Acestea sunt destul de interesante, si sunt unice. Chiar daca nu sunt recomandate pentru utilizarea pe termen lung, acestea ar putea merge cu usurinta intr-o vila. Sunt suspendate de tavan si atarna in aer.

Acestea sunt asadar, cateva dintre cele mai populare stiluri de paturi, spre care va puteti indrepta atentia daca intentionati sa va inlocuiti vechiul pat din dormitor.